Otvoren poziv bh. dobavljačima roba i usluga za potrebe kompanija iz Njemačke

31.03.2018. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv bh. dobavljačima roba i usluga za potrebe kompanija iz Njemačke

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, popunite prijavni formular.

Nakon Minhena (2015.), Dortmunda (2016.) i Beograda (2017), 4. konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana" održat će se 19. juna u Frankfurtu/Main. 

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan - projekat je njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnji i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK).

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • Sedamdeset tri (73) profila zainteresovanih njemačkih kompanija sa opisima djelatnosti kompanija i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana se nalazi OVDJE. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
  • Svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara koji možete naći OVDJERok za prijave je 12.4.2018. god.
  • Dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine.

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo Vas da popunite prijavni formular i pošaljete ga na e-mail: sanjin.purgic(at)ahk.ba

Važne napomene:

  • Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Molimo da popunite samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
  • Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemački jezik).
  • Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 19.6.2018. u Frankfurtu odlučuju njemačke kompanije.
  • Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.
PREUZMI DOKUMENTE:
Prijava
Profili kompanija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave