Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Promocija priručnika "Praktični vodič kroz upravljanje ljudskim potencijalima" 20. Januar, MediaCentar Sarajevo

16.01.2009. 16:02 / Izvor: eKapija.ba

Izdavanje Priručnika za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima realizirao je proMENTE u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, uz finansijsku podršku od strane UK Foreign and Commonwealth Office-a. Pomoć pri realizaciji projektu pružio je i internet portal Posao.ba. Ovaj priručnik nastao je kroz realizaciju projekta "Tim za uspjeh".

Zašto ovaj Priručnik?

Od jula do oktobra 2007. godine proMENTE je proveo istraživanja u malim i srednjim preduzećima na području cijele Bosne i Hercegovine s ciljem da utvrdi kakva je trenutna praksa upravljanja ljudskim potencijalima u BiH. Rezultati istraživanja pokazali su da postoji potreba za sveobuhvatnim i modernim Priručnikom koji je namijenjen pojedincima ili preduzećima, sa informacijama o razvoju i upravljanju ljudskim potencijalima koje su u skladu sa standardima Evropske unije.

O Priručniku

Priručnik je napisan s namjerom da se na što jednostavniji način ponude savremena i stručna pozitivna iskustva u upravljanju ljudskim potencijalima, posebno kada je riječ o malim i srednjim preduzećima. Priručnik obuhvata sve bitne teme vezane za upravljanje ljudskim potencijalima iz perspektive jedne bosanskohercegovačke firme. Detaljan je, praktičan i atraktivan, a za njegovo korištenje nije potrebno ranije znanje ili trening iz oblasti razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima. Uz Priručnik se nalazi i CD sa prilozima koji su prateći materijal za svaku predstavljenu oblast. Prilozi su u obliku radnog lista/upitnika/zadataka koji omogućavaju praktičnu primjenu napisanog.

Kome je Priručnik namijenjen?

  • Top menadžmentu kompanije koji želi da vidi objedinjen pregled ključnih pojmova o upravljanju ljudskim resursima
  • Menadžerima ljudskih potencijala, službama za selekciju i regrutiranje uposlenika, trening menadžerima, direktorima personala...
  • Svim profesionalcima koji rade u službi ljudskih resursa koji žele da obogate i osvježe svoje znanje

Pomoć stručnjaka

Osim Priručnika proMENTE je obezbijedio i besplatnu telefonsku liniju za pomoć menadžerima ljudskih potencijala malih i srednjih preduzeća HELP LINE +387 33 556 876. Pitanja mogu biti iz različitih oblasti menadžmenta ljudskih potencijala na koja će odgovoriti eksperti iz oblasti menadžmenta ljudskih potencijala, psihologije rada, prava, ekonomije... Također, tu je i internet stranica www.promente.org/timzauspjeh

Kako do Priručnika?

Priručnik je štampan u 2000 kopija, na tri službena jezika Bosne i Hercegovine i besplatno će biti dostavljen bosanskohercegovačkim malim i srednjim preduzećima i ostalim relevantnim institucijama. Posjetitelji promocije dobit će svoj primjerak Priručnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave