Radionica: Uspostava finansijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru

29.08.2019. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Radionica: Uspostava finansijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru
OTVORI GALERIJU

Predavač na radionici je zamjenik direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH Nedim Čustović.

Konsultantska kuća FEB d.d. Sarajevo organizuje jednodnevnu interaktivnu radionicu pod nazivom: Uspostava finansijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru i preduzećima sa praktičnim primjerima.

Cilj radionice je doprinijeti kreiranju jednog modela uspostave FUK-a, baziranog na zakonskoj i podzakonskoj  osnovi na svim nivoima vlasti u BiH. Radionica je namijenjena koordinatorima za FUK, upravljačkoj stukturi, računovođama, internim i eksternim revizorima, analitičarima i svima ostalima koji su na direktan ili indirektan način uključeni u poslovne procese u jednoj instutuciji, organizaciji ili preduzeću.

Predavač na radionici je zamjenik direktora Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora BiH Nedim Čustović, koji je za FENU dao komentar u vezi sa uspostavom sistema Javnih internih finansijskih kontrola – PIFC.

Radionica će se održati u Sarajevu, 04.09.2019. godine u Hotelu Holiday. Program i druge informacije o radionici možete preuzeti na sljedećem linku 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave