Sajam privrede u Brčkom polovinom novembra

20.09.2013. 08:33 / Izvor: SRNA
Sajam privrede u Brčkom polovinom novembra

Međunarodni sajam privrede "Brčko 2013" biće održan od 14. do 17. novembra u prostoru brčanske Luke, potvrdio je danas predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Miroslav Pančić

Međunarodni sajam privrede "Brčko 2013" biće održan od 14. do 17. novembra u prostoru brčanske Luke, potvrdio je jučer predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Miroslav Pančić.

Pančić je na konferenciji za novinare rekao da će se 12. Sajam održati u adaptiranom prostoru brčanske "Luke", a da je ugovor o zakupu sa njenim menadžmentom već potpisan.

"Izlagači će biti raspoređeni na 5.000 metara kvadratnih otvorenog i 3.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora. Prošle godine smo tamo organizovali sajam i tvrdim da bez izgradnje novog prostora ne možemo imati bolji od ovoga", istakao je Pančić.

Sekretar ove asocijacije Nenad Vuković napomenuo je da će Privredna komora, kao organizator, nastojati u narednom periodu da brendira ovu sajamsku manifestaciju i da je podigne na viši nivo.

"Ovogodišnji sajam će poslužiti kao najava mogućnosti da u idućoj godini održimo prvi regionalni međunarodni sajam lučkih gradova", precizirao je Vuković.

Na ovogodišnjem Sajmu privrede očekuje se oko 200 učesnika. Pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta, koja je za ove namjene obezbijedila 90.000 maraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave