"Dani maline" neće biti održani ni ove godine

21.07.2021. 11:52 / Izvor: Akta.ba
'Dani maline' neće biti održani ni ove godine

Bratunački Sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline", kako je saopšteno je iz lokalne uprave, ni ove godine neće biti održan zbog virusa korona.

Bratunački Sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline", kako je saopšteno je iz lokalne uprave, ni ove godine neće biti održan zbog virusa korona, ali će, ipak, lokalno Udruženje žena "Priroda" organizovati određene sadržaje posvećene ovoj kulturi.

U petak, 30. jula, u 11.00 časova na Trgu Miloša Obilića u ovom mjestu biće održano takmičenje, odnosno degustacija i izbor najboljeg ili najukusnijeg kolača od maline pod nazivom "Malini u čast, s malinom u slast".

Organizator ove manifestacije posvećene malini kao poljoprivrednoj kulturi po kojoj je prepoznatljiva ova opština kao rekorder u proizvodnji u Republici Srpskoj i BiH i od koje veliki broj porodica obezbjeđuje egzistenciju je lokalno Udruženje žena "Priroda" u saradnji sa Turističkom organizacijom i opštinom Bratunac.

Građani će biti u prilici da degustiraju kolače i na listićima upisuju za koji kolač glasaju, a tročlana komisija će prebrojati listiće iz kutije, saopštiti rezultate i proglasiti pobjednike.

Iz "Prirode" su pozvali sve zainteresovane da učestvuju u ovoj manifestaciji.

Za sve učesnike takmičenja obezbijeđeni su simbolični pokloni, a za proizvođače tri najbolja kolača pripremljene su vrijedne nagrade. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave