Kompanija QSS organizuje osmi QSS Enterprise Day event

12.04.2011. 11:56 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija QSS organizuje osmi QSS Enterprise Day event

Domaća IT kompanija QSS osmu godinu zaredom organizuje QSS Enterprise Day event. Ovaj IT događaj svake godine okupi više od vise stotina IT menadžera iz vodećih kompanija u telekomunikacijskom, finansijskom, privatnom i javnom sektoru u BiH i smatra se jednim od najznačajnijih IT događaja u našoj zemlji. Event će se održati 14. 04. 2011. godine u hotelu Bristol u Sarajevu sa početkom u 09:30h.

Fokus ovogodišnjeg QSS Enterprise Day eventa je na Cloud Computing rješenjima, a pod sloganom "Ride The Right Cloud" gosti će dobiti više informacija o tome kako prevazići izazov odabira idealnog "oblaka" u poslovanju.

QSS Enterprise Day 2011 event su podržale vodeće svjetske IT kompanije kao što su Check Point, HP, Juniper, Microsoft, Oracle, VMware, EMC, Extreme Networks, FalconStor i IBM, te BH Telecom kao najveći inovator i lider na polju implementacije IKT rješenja u Bosni i Hercegovini.

Po prvi put u BiH prezentaciju će održati i vodeća svjetska analitička kuća Gartner. Fokus prezentacije pod nazivom “The CIO Agenda 2011” je na promjenama koje rukovodioci IT odjela mogu očekivati u ovoj godini. Također, bit će predstavljeni i glavni IT trendovi u 2011. godini, kao i analiza ankete koju Gartner Adriatics radi sa nešto više od 2 000 CIO klijenata.

Event je namijenjen isključimo pravnim licima, a osim prezentacija gosti će moći pogledati i demo rješenja kompanija koje su podržale event.

QSS je domaća IT kompanija osnovana 1997. godine i danas je jedna od vodećih sistem integratorskih kompanija u BiH. Ova kompanija se specijalizovala u pružanju profesionalnih IT usluga i implementaciji kompleksnih IT rješenja. Svojim godišnjim eventima (QSS Enterprise Day i QSS Masters event) nastoji bh IT tržište približiti svjetskim trendovima kada su u pitanju informacione tehnologije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave