Gala humanitarni događaj "Thousands of Little Smiles" 15. maja u Sarajevu

14.05.2010. 09:12 / Izvor: eKapija.ba
Gala humanitarni događaj 'Thousands of Little Smiles' 15. maja u Sarajevu

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovi organizirat će gala humanitarni događaj "Thousands of Little Smiles" u subotu, 15. maja, u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.

"Thousands of Little Smiles" je novi je humanitarni događaj koji organizira Američka trgovačka komora u BiH, s ciljem prikupljanja sredstava za otvaranje UNICEF-ovih integriranih centara za rani rast i razvoj u BiH.

Događaju će prisustvovati specijalni gost večeri Charles English, ambasador SAD-a u BiH, Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH, Edin Džeko, ambasador UNICEF-a u BiH, donatori događaja "Thousands of Little Smiles`" i ostali gosti.

Kako kažu, u Američkoj trgovačkoj komori predviđeno je da se gostima u oficijelnom dijelu događaja obratiti predsjednica Američke trgovačke komore BiH Lejla Zukić-Krivdić, američki ambasador u BiH Charles English, predstavnica UNICEF-a u BiH Florence Bauer i UNICEF-ov ambasador u BiH Edin Džeko.

U nastavku programa bit će prikazan dokumentarni film o integriranim centrima za rani rast i razvoj i dodijeljena priznanja donatorima.

Nakon dodjele priznanja donatorima uslijedit će muzičko-plesni dio programa u kojem će se predstaviti dječiji hor "Princes krofne", Plesni klub "Romantik", glumačka sekcija SOS Društvenog centra "Herman Gmeiner" i band Feedback i Amina Hamzić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave