FINconsult: Novi ciklus edukacije Kurs knjigovodstva - Od 09.11. u Tuzli i od 10.11.2009. godine u Brčkom

27.10.2009. 13:01 / Izvor: eKapija.ba
FINconsult: Novi ciklus edukacije Kurs knjigovodstva - Od 09.11. u Tuzli i od 10.11.2009. godine u Brčkom

U FINconsultu je u toku upis novih kandidata za naredni ciklus edukacije Kurs knjigovodstva (kursa za vođenje poslovnih knjiga na računaru). Kurs će se održati u prostorijama FINconsult-a u Tuzli i Brčkom. Početak edukacije u Tuzli je planiran za 09. novembar, dok će se Kurs knjigovodstva u Brčkom održati 10. novembra 2009. godine.

Ciljevi kursa su osposobljavanje kandidata za samostalno vođenje poslovnih knjiga na računaru (Pre-Do) kvalifikacija za administrativne i finansijsko-računovodstvene poslove.

Polaznici kursa će steći praktična znanja, neophodna za vođenje poslovnih knjiga na računaru, znatno povećati šansu za dobivanje posla, prekvalificirati se na aktuelnije i traženije zanimanje i poslove, te dobiti podršku po završetku kursa (pri pokretanju vlastitog biznisa - servisa za knjigovodstvene usluge, zaposlenju, podrška u rješavanju računovodstvenih problema u poslu i sl.).

Koncept rada se bazira na jedinstvenoj metodologiji koja spaja teoriju i praksu računovodstvene profesije, a sastoji se iz dva dijela:

1. Upoznavanje sa pojmovima i tehnikom knjiženja poslovnih promjena, kroz praktične primjere,

2. Knjiženje praktičnih primjera na računaru u aplikativnim programima (finansijsko knjigovodstvo, materijalno knjigovodstvo, robno knjigovodstvo, program blagajne, PDV evidencije, obračun plaća i kreiranje finansijskih izvještaja: bilans stanja, bilans uspjeha, izvještaj o novčanim tokovima, promjene u kapitalu i zabilješke uz finansijske izvještaje)

Predznanje iz knjigovodstva nije neophodno, a kandidat može biti bilo koje struke. Za svakog polaznika je obezbijeđen računar sa aplikativnim programima (nije neophodno poznavanje rada na računaru).

Po završetku edukacije i položenom testu kandidati dobivaju certifikat - uvijerenje o završenom Kursu za vođenje poslovnih knjiga na računaru (Kurs knjigovodstva).

Program kursa se sastoji iz 6 modula, sa ukupno 50 časova, u trajanju od 11 sedmica.

Moduli:

-Finansijsko knjigovodstvo (stalna sredstava, tekuća sredstva, troškovi, obračun plaća, obaveze, kapital, prihodi, rashodi, obračun finansijskog rezultata).

-Trgovačko (robno) knjigovodstvo (nabavka robe, uvoz, maloprodajna kalkulacija, veleprodajna kalkukacija, prodaja robe).

-Materijalno knjigovodstvo (ulaz-izlaz materijala).

-Blagajničko poslovanje (naplata, isplata, blagajnički izvještaj - blagajnički dnevnik).

-PDV evidencije (KUF, KIF i PDV prijave).

-Finansijski izvještaji (bilans stanja, bilans uspijeha, izvještaj o novčanim tokovima, izvještaj o promjenama u kapitalu i zabilješke uz finansijske izvještaje).

Predavači na kursu će biti prof. dr. Murat Sinanagić, prof.dr. Teodor Petrović, dipl.oec. Merima Šabanović, dipl.oec. Ljiljana Tanasić, mr.sc. Ismet Kalić, dipl. oec. Zekir Dubičić, dipl. oec. Esmir Spahić i dipl.oec. Ana Tomić.

Kurs se održava u Tuzli i Brčkom u prostorijama FINconsult-a, dva puta godišnje u terminima: maj - juli i novembar – januar. Krajnji rok za dostavu prijava je petak, 30.10.2009. godine.

Informacije i prijave:

TUZLA:

Ul. Armije RBiH 15 TC "Skojevska"
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

Kontakt telefoni: 061/963-917

Telefon/fax: 035/277-275

BRČKO:
Ul. Meše Selimovića bb
76100 Brčko Distrikt, Bosna i Hercegovina
Kontakt telefon: 065/207-331

Telefon/fax: 049/212-781

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave