Konferencija "Suočavanje sa izazovima" 6. decembra u Sarajevu

03.12.2011. 08:50 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija 'Suočavanje sa izazovima' 6. decembra u Sarajevu

Konferencija „Suočavanje sa izazovima“ za organizacije koje rade sa mladima sa posebnim potrebama će se održati u utorak, 6. decembra 2011. godine u Hotelu Evropa.

Učešće na konferenciji su potvrdile najvažnije organizacije iz BiH, njih oko 60, koje rade sa mladim sa invaliditetom, kao i donatori, predstavnici ministarstava i državnih institucija.

Organizatori konferencije Svjetska banka u BiH, Komisija za koordinaciju pitanja mladih u BiH i Ministarstvo vanjskih poslova Italije - Cooperazione Italiana žele omogućiti da upravo najvažniji nosioci aktivnosti u radu sa mladima sa invaliditetom kreiraju preporuke koje će biti korisne za organizacije, donatore i institucije prilikom planiranja budućih aktivnosti na unapređenju života mladih.

Počasni gost konferencije je Oscar Sanchez, motivacioni govornik i svjetski šampion u disciplini handcycling, kao i borac za prava mladih sa invaliditetom. Sanchez je aktivni svjetski šampion u nekoliko disciplina i nosilac zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Pekingu. On je i oficijelni ambasador za Paraolimpijski komitet SAD i za Hartford financijsku grupu.

Teme konferencije su definisali upravo predstavnici organizacija za mlade sa invaliditetom, koje su detektovali kao najznačajnije i to: Afirmacija mladih sa invaliditetom kroz sport i kulturu; Mladi sa intelektualnim poteškoćama – Inkluzija u život; Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje mladih sa invaliditetom; Intimni, seksualni i porodični život mladih sa invaliditetom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave