Poziv bh. turističkim agencijama za učešće na Swiss Travel Day-u

20.09.2018. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Poziv bh. turističkim agencijama za učešće na Swiss Travel Day-u

Swiss Travel Day je glavna platforma za švicarski outgoing-turizam sa glavnim fokusom na B2B.

U cilju unapređenja ekonomske saradnje, promocije Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije i usluga turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine na tržištu Švicarske, udruženje i-dijaspora iz Berna je pokrenulo u okviru inicijative i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine učešće Bosne i Hercegovine kao gostujuće države na Swiss Travel Day-u. Swiss Travel Day predstavlja najznačniji događaj turističke branše u Švicarskoj i biće održan 25. oktobra 2018. godine u Cirih-u, Oerlikon, Švicarska. Učešće bh. turističkih agencija na Swiss Travel Day-u organizuje se u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Republike Srpske i kompanijom SEE Investment Solutions.

Swiss Travel Day je glavna platforma za švicarski outgoing-turizam sa glavnim fokusom na B2B. Na ovom skupu se očekuje prisustvo glavnih švicarskih aktera iz oblasti turizma, te turističkih agencija iz različitih država. Svake godine učestvuje oko 100 izlagača (turističke agencije, nacionalni predstavnici, aviokompanije, željeznice, brodske kompanije, hotelski lanci itd.). Registrovani broj posjetilaca iz 2017. godine iznosi 1'600 i ove godine se takođe očekuje približan broj.

Bosna i Hercegovina će kao gostujuća država na Swiss Travel Day-u imati sopstveni štand, dimenzije 54 m2, na kojem će predstavnici bh. turističkih agencija imati mogućnost da predstave svoje usluge i stupe u kontakt sa potencijalnim švicarskim partnerima i glavnim akterima švicarske turističke branše. Svaka turistička agencija ima sopstveni sto na raspolaganju unutar štanda na kojem može izložiti svoj promo materijal.

Događaj će biti izuzetno medijski propraćen, između ostalog i kroz posebnu medijsku konferenciju na kojoj će potencijali Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije biti predstavljeni široj publici, ali i kroz nagradnu igru, koja će privući veliki broj posjetilaca na štand.
Što se raspodjele troškova tiče, utvrđeno je slijedeće:

Troškovi koje snose organizatori:
• Logistički troškovi učešća (štand, oprema, dekoracija, apero, catering, izrada brošure za BiH, troškovi kotizacije) na Swiss Travel Day-u (i-platforma);
• Priprema firmi za tržište Švicarske i B2B – radionica, održana 30. avgusta 2018. godine u Sarajevu, i angažovanje stručnog konsultanta (i-platforma, VTKBiH, PKRS);
• PR i marketing aktivnosti u BiH i Švicarskoj (i-platforma, VTKBiH, PKRS);
• Večera dobrodošlice u Cirihu za učesnike;
• Organizacija sastanaka i radionice sa predstavnicima iz Swiss Tourismus-a u Cirihu, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih učesnika. Radionica je predviđena 24. oktobra, 2018. godine.

Troškovi koje snose bh. firme:
• Troškovi putovanja, putnog osiguranja i smještaja za svoje predstavnike;
• Izrada brošura sa sopstvenom ponudom.

Kriteriji za učešće bh. firmi:
• Turistička agencija nudi usluge domaćeg turizma (incoming tourism)
• Firma ima višegodišnje iskustvo u saradnji sa turistima iz inostranstva
• Za učešće na Swiss Travel Day-u, agencija će osigurati prisustvo maksimalno dva
predstavnika s pravom odlučivanja i znanjem engleskog i/ ili njemačkog jezika;
• Firma je spremna na saradnju i razmjenu informacija sa organizatorima u pripremnom i periodu poslije događaja (podaci o ostvarenim kontaktima i rezultatima istih…);
• Firma je spremna participirati u troškovima vlastitog učešća (avio-karte; hotelski smještaj; putno osiguranje, troškovi prevoza do Swiss Travel Day-a) i dostaviti dokaz o putnim troškovima (boarding passes, kopije faktura);

Ljubazno Vas pozivamo da potvrdite svoje učešće na Swiss Travel Day-u putem e-maila na mirko.boskovic@komorabih.ba ili draganas@komorars.ba. Navedite molim Vas takođe u prijavi da li ste zainteresovani da učestvujete u radionici sa predstavnicima Swiss Tourism-a.

Kontakt osobe:
g. Mirko Bošković, VTKBiH (033 566 186)
g-đa Dragana Šobot, PKRS (051 220 611)

Rok za prijavu je 19.09.2018.

Više informacija OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave