Privreda TK na sajmu "Viroexpo 2013"

16.01.2013. 11:33 / Izvor: eKapija.ba
Privreda TK na sajmu 'Viroexpo 2013'

Od 18. do 20. januara 2013. godine u Virovitici će se održati "VIROEXPO 2013". Riječ je o 18. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, jednom od najuspješnijih sajmova takvoga tipa u Hrvatskoj.

Od 18. do 20. januara 2013. godine u Virovitici će se održati "VIROEXPO 2013". Riječ je o 18. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, jednom od najuspješnijih sajmova takvoga tipa u Hrvatskoj. Imajući u vidu podatke o stalnom rastu broja učesnika, zemalja iz kojih izlagači dolaze, razvoju pratećih sadržaja, sve većem broju posjetitelja, može se reći da je "Viroexpo" jedna od značajnijih sajamskih manifestacija u regiji.

Tomu u prilog najbolje govori činjenica da se na prošlovogodišnjem, 17. po redu sajmu VIREXPO 2012, predstavilo čak 757 izlagača iz 21 zemlje što je za 7,07 posto više u odnosu na 2011. godinu, te ga je posjetilo gotovo 27 hiljada posjetitelja. Izložbeni prostor vodećeg sajma u ovom dijelu Hrvatske, ali i regije, 18. međunarodnog sajma Viroexpo, koji je ove godine povećan za 150m² i sada iznosi ukupno 23.300 (8.300 zatvoreni i 15.000 otvoreni izložbeni prostor), popunjen je i rasprodan još sedam dana prije početka sajma.

Za sajam je ove godine prijavljeno više od 600 izlagača, nešto manje nego prošle godine. Razlog tomu je što su ove godine pojedini izlagači zakupili veće izložbene prostore nego lani te se tako sajamski izložbeni prostor prije popunio, što sajam Viroexpo čini jednim od rijetkih u Republici Hrvatskoj, ako ne i jedinim, koji je povećao svoj izložbeni prostor i u ovim teškim vremenima uspio ga u potpunosti prodati. 18. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo održava se u Virovitici od 18. do 20. siječnja 2013.

Zemlja partner ovogodišnjeg Viroexpo-a je Kraljevina Belgija, a pokrovitelji, uz Vladu Republike Hrvatske kao generalnog pokrovitelja, su Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo poljoprivrede. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitčko-podravske županije. Tehnički realizator sajma je firma Viroexpo d.o.o., a medijski pokrovitelj Informativni centar Virovitica.

Bosnu i Hercegovinu će na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji predstavljati više od 60 privrednih subjekata, institucija i udruženja u zajedničkim postavkama koje organizuju Privredna komora FBiH, Privredna komora USK, Privredna komora RS područna komora Bijeljina, Privredna komora Brčko Distrikta i Kantonalna privredna komora Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave