Seminar: Komunalni otpad kao zamjensko gorivo

14.04.2017. 09:21 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Komunalni otpad kao zamjensko gorivo

Seminar namijenjen isključivo predstavnicima javnog informisanja s ciljem što kvalitetnijeg budućeg informisanja javnosti na ovu temu.

Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ)  kroz Program njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj - develoPPP.de i Tvornica cementa Kakanj realizuju projekt “Prerada komunalnog otpada kao alternativnog goriva u industriji cementa u BiH“. Partneri u projektu su REZ Agencija - Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH i Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici.

Cilj projekta je stvaranje preduslova za proizvodnju goriva iz otpada (GIO) u Bosni i Hercegovini kako bi se smanjila potrošnja fosilnih goriva i smanjile količine otpada na deponijama, čime bi se doprinijelo zaštiti okoliša u Bosni i Hercegovini, te podizanju svijesti građana o prednostima korištenja zamjenskih goriva.

S obzirom da mediji imaju izuzetno važnu ulogu u procesu informisanja građana o očuvanju okoliša, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ agencija, organizuje seminar namijenjen isključivo predstavnicima javnog informisanja s ciljem što kvalitetnijeg budućeg informisanja javnosti na ovu temu.

Svoje učešće treba prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 17.aprila 2017. godine.

Seminar je besplatan za sve učesnike i održat će se: 20. aprila/travnja 2017. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 sati u Zenici, hotel DUBROVNIK, Školska 10.

Za sve eventualne nejasnoće i dodatne informacije obratite se na e-maila marela@rez.ba, mirza@rez.ba ili putem telefona: 032 462 161;  kontakt osobe: Marela Zdenac i Mirza Begović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave