Seminar: Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi EU

31.05.2019. 12:53 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi EU

Seminaru će prisustvovati predstavnici ministarstava zdravstva, privrede, vodoprivrede, šumarstva i zaštite okoliša; zaposlenici higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja...

Služba za zdravstvenu ekologiju i higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizira u srijedu 5. juna povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Seminar:  Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi Evropske Unije

Mjesto održavanja: Hotel "Zenica" Zenica. Početak 10.00 sati.

Seminaru će prisustvovati predstavnici ministarstava zdravstva, privrede, vodoprivrede, šumarstva i zaštite okoliša; zaposlenici higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja i zavoda za javno zdravstvo; eko-inspektori, sanitarni i komunalni inspektori; predstavnici lokalnih organa vlasti, nevladinih udruženja i drugih zainteresovanih subjekata.

Nakon uvodnog obraćanja prof.dr. Smajila Durmiševića, o Međunarodnom danu zaštite okoliša u 2019. govoriti će Melita Lelić, BA, da bi potom o trendovima kretanja kvaliteta zraka izlaganje imao dr. Jasmin Durmišević.  

Na temu "Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi Evropske Unije" govoriti će gost-predavač Martin Tais, dipl. fizičar, ekspert za klimatske promjene. Na kraju skupa, uz završna obraćanja, planirana je podjela certifikata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave