Webinar SIMULIA Abaqus: Napredna upotreba materijalnih modela

03.11.2020. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Webinar SIMULIA Abaqus: Napredna upotreba materijalnih modela

SIMULIA je vodeće programsko rješenje za simulaciju fizičkih procesa i omogućava da korisnici ispitaju ponašanje nekog produkta u realnom svijetu te da ga optimizuju.

05/11 - Webinar SIMULIA Abaqus 

Napredna upotreba materijalnih modela



Početak: 13:00h

Predavač: Dr. Marko Vrh

Dr. Marko Vrh kao zaposlenik CADCAM Laba odgovoran je za numeričke simulacije u Sloveniji i cijeloj regiji u kojoj grupa djeluje. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine kao istraživač na Strojarskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, gdje je i doktorirao 2010. godine. U svom istraživanju kombinirao je analitički, numerički i eksperimentalni pristup. Tokom svoje profesionalne karijere, pored pedagoškog i istraživačkog rada, također uključen je u razvojne, istraživačke i aplikativne projekte, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Posebnu pažnju posvećuje primijenjenim istraživanjima, posebno u automobilskoj industriji. Ovlašteni je stručnjak kompanije Dassault Systèmes u području softvera SIMULIA.

 

Ukratko o webinaru:

Abaqus sadrži širok spektar modela materijala, uz pomoć kojih možemo opisati strujanje tečnosti i deformacije koje nastaju pod opterećenjem na mnogim inženjerskim materijalima kao što su metal, guma i plastika, beton, viskozne tečnosti i kompozitni materijali.

Na webinaru ćemo predstaviti elastične, hiperelastične, viskoelastične i plastične modele materijala, kao i modele koji prikazuju oštečenja i deformacije materijala. Pokazat ćemo kako možemo brzo odrediti parametre nekih složenih modela materijala uz pomoć integrirane optimizacijske sheme u Abaqusu.

 

Prijave na besplatni webinar

 

Više o temi možete pročitati na web stranici.

SIMULIA je vodeće programsko rješenje za simulaciju fizičkih procesa i omogućava da korisnici ispitaju ponašanje nekog produkta u realnom svijetu te da ga optimizuju. SIMULIA uključuje vrhunske i u praksi dokazane softvere, kao što su Abaqus, fe-safe, Tosca, Isight, Simpack, CST, XFlow i drugi.
 

Saznajte više

 

PRIJAVITE SE

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave