Webinar Q-Checker: Sistem upravljanja kvalitetom podataka o proizvodu

15.03.2021. 10:39 / Izvor: Akta.ba
Webinar Q-Checker: Sistem upravljanja kvalitetom podataka o proizvodu

Tokom godina kompanija CADCAM Solutions, razvijala je svoje poslovanje kao inžinjerska i konsultantska kompanija.

CADCAM Solutions, u saradnji sa švedskom kompanijom TECHNIA, odlučio je za Vas organizovati webinar na temu „Q-Checker: Sistem upravljanja kvalitetom podataka o proizvodu“.

Tokom godina kompanija CADCAM Solutions, razvijala je svoje poslovanje kao inžinjerska i konsultantska kompanija i kroz 15 godina pozicionirala kao prvi izbor vodeće industrije u digitalnoj transformaciji.

Naša kompanija ovlašteni je zastupnik kompanije Dassault Systèmes, te nudi rješenja SOLIDWORKS, CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA i revolucionarne, inovativne poslovne 3DEXPERIENCE Platforme. U ponudi naše kompanije su usluge odabira i uvođenja odgovarajućeg CAD/CAM/CAE/PLM rješenja, konsultacija vezanih za procese kompanije, do konsultantskih usluga o sveobuhvatnim poslovnim rješenjima. Naglasak je na transformaciji i optimizaciji razvojnih i proizvodnih procesa te savjetovanju i implementaciji "state-of-the-art" digitalnih rješenja. 

Tim visokoobrazovanih inžinjera pruža kompletnu uslugu od istraživanja tržišta, prodaje, implementacije, edukacije i tehničke podrške.

TECHNIA je strateški partner za više od 200 industrijskih kompanija. Najveće baze kupaca nalaze se u sljedećim industrijama: industrijska oprema, automobilska industrija, građevinarstvo, energetika, telekom / elektronika, life sciences, moda i roba široke potrošnje.

Kao i CADCAM SolutionsTECHNIA je Platinum partner kompanije Dassault Systèmes.

Uspjeh je postigla znanjem stečenim korištenjem proizvoda koje prodaje, omogućujući pružanje stručnih inženjerskih usluga klijentima uz istovremeno razumijevanje kritično važnog korisničkog iskustva. Rezultat; vrhunska implementacija proizvoda, usluge i obuka koji pokreću uspjeh i omogućavaju kupcima da postignu najbolji povrat ulaganja.

  

18/03 - Webinar / Q-Checker: Sistem upravljanja kvalitetom podataka o proizvodu  /

Saznajte kako prepoznati i popraviti kritične nedostatke prije nego što neispravne funkcije dovedu do dodatnih geometrijskih problema!

Početak: 13:00h

Predavač: Herbert Müßig, TECHNIA

Ukratko o webinaru: 

  • Rješavanje problema geometrije predstavlja značajan trošak dizajna, ne samo u smislu vremena i kvalitete, već i rasipanja ljudskih i materijalnih resursa. Popravci koji se ne izvrše na početku često su složeni kada korisnici različitih nizvodnih aplikacija koriste različite metode za "popravljanje" izvornog modela.

  • Q-Checker provjerava kvalitet geometrije, standarde i metodologiju CATIA modela. Tako se generiraju kompatibilni modeli procesa koji se mogu ponovo koristiti u novim projektima ili u downstream procesima. 

  • S više od 2.000 kupaca širom svijeta, Q-Checker je vodeći svjetski sistem za osiguranje kvaliteta u virtualnom razvoju.

  • Q-Checker pokriva cjelokupni proces razvoja, kako za interne, tako i za vanjske dobavljače

  •  

  • Provodi CATIA standarde i metodologiju

  • Promovira ponovnu upotrebu dizajna

  • Pojačava internu saradnju i sa dobavljačima

  • Omogućuje 3D Master / Model osnovnu definiciju

  • Štedi vrijeme utrošeno na popravljanje modela

  • Provjerava datoteke prenesene iz drugog CAD softvera

  • Jedna instanca modela spremna za sve procese

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave