Alina Sultanović: Nema toga što žene ne mogu postići trudom i predanim radom

08.03.2021. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Alina Sultanović: Nema toga što žene ne mogu postići trudom i predanim radom

Nema toga što žene ne mogu postići trudom i predanim radom, a jedan od primjera je i Alina Sultanović, generalna direktorica CADCAM Solutions d.o.o. Sarajevo.

Nema toga što žene ne mogu postići trudom i predanim radom, a jedan od primjera je i Alina Sultanović, generalna direktorica CADCAM Solutions d.o.o. Sarajevo.

"Od samog osnivanja kompanije CADCAM Solutions uložila sam mnogo truda i svojim predanim radom dobila priliku i zadobila povjerenje da postanem generalni direktor društva. Kao direktor kompanije CADCAM Solutions, već 15 godina u saradnji sa svojim timom uspješno obavljamo i izvršavamo sve postavljene ciljeve. Svakodnevni zadaci sa kojima se susrećem na svom radnom mjestu su svakako, ispunjenje ciljeva organizacije, koordinacija tima, organizacija procesa i finansija, te briga o uspjehu cjelokupne organizacije", rekla je Alina za Akta.ba.

Tokom godina kompanija CADCAM Solutions, razvijala je svoje poslovanje kao inžinjerska i konsultantska kompanija i kroz 15 godina pozicionirala kao prvi izbor vodeće industrije u digitalnoj transformaciji.

"Naša kompanija ovlašteni je zastupnik kompanije Dassault Systèmes, te nudi rješenja SOLIDWORKS, CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA i revolucionarne, inovativne poslovne 3DEXPERIENCE Platforme. U ponudi naše kompanije su usluge odabira i uvođenja odgovarajućeg CAD/CAM/CAE/PLM rješenja, konsultacija vezanih za procese kompanije, do konsultantskih usluga o sveobuhvatnim poslovnim rješenjima. Naglasak je na transformaciji i optimizaciji razvojnih i proizvodnih procesa te savjetovanju i implementaciji "state-of-the-art" digitalnih rješenja", istakla je Sultanović.

Tim visokoobrazovanih inžinjera pruža kompletnu uslugu od istraživanja tržišta, prodaje, implementacije, edukacije i tehničke podrške. Neumornim stvaranjem dodatne vrijednosti: znanjem, iskustvom i inovativnim rješenjima kompanija raste sa svojim korisnicima kao pouzdan i dugoročan partner.

"Možemo s ponosom, i neskromno reći da nudimo najbolja rješenja na tržištu. To nam svakako predstavlja podsticaj i motivaciju za dalji rad i razvoj. Uvođenjem digitalne transformacije i pružanjem mogućnosti našim klijentima, da olakšaju i ubrzaju svoj svakodnevni posao je naš primarni cilj, koji nam pruža zadovoljstvo i dodatnu motivaciju. Još jedan zadovoljni klijent u nizu, je naša vodilja i najbolja motivacija. Naša vizija je postati prvi izbor u korištenju digitalnih tehnologija u razvojnim i proizvodnim kompanijama te postati prepoznati sistem integrator sposoban odgovoriti najvećim izazovima digitalne transformacije u regiji i EU", kazala je.

Posljedice pandemije osjećaju još uvijek ipak, u ovoj kampaniji su uspjeli otvoriti nova radna mjesta

"Nažalost krizu i njene posljedice osjećamo još uvijek, borili smo se i idalje se borimo. Ono što moram da istaknem, a to je da smo jedni od rijetkih koji su uspjeli otvoriti nova radna mjesta tokom pandemije. Neovisno o pandemiji, smatram da je borba za opstanak na tržištu rada uvijek prisutna . Do sada smo uspješno poslovali, nadamo se da će tako i ostati i da ćemo što prije svi prevazići novonastalu krizu", naglašava Alina.

Na pitanje da li danas Međunarodni dan žena - 8. Mart ima isti smisao kao što je to nekada bilo, kako kao poduzetnica gleda na njega Alina je odgovorila:

"Smatram da je 8. Mart danas više simboličan. Nažalost žene u 21. vijeku se još uvijek nisu u potpunosti uspjele izboriti za svoja prava. Potreba za svakodnevnim dokazivanjem je prisutna. Bez obzira na stereotipe i predrasude kojima su izložene, činjenica je da je sve više uspješnih žena u poslovnom svijetu. Kao žena u industriji kojom dominiraju muškarci, ne smatram kao primarno dokazivanje svojih kvalifikacija i vještina, već zalaganje i kvalitetno obavljanje posla koji volim".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti