Obuke energijskog certificiranja i obavljanja energijskih audita zgrada

19.11.2020. 16:13 / Izvor: Akta.ba
Obuke energijskog certificiranja i obavljanja energijskih audita zgrada

Online Program obuke osposobljavanja u oblasti energijskog certificiranja i obavljanja energijskih audita zgrada sa jednostavnim tehničkim sistemima kao i sa složenim tehničkim sistemima za inžinjere.

U periodu od 17.11. do 20.11.2020. godine održava se online Program obuke osposobljavanja u oblasti energijskog certificiranja i obavljanja energijskih audita zgrada sa jednostavnim tehničkim sistemima (MODUL 1) kao i sa složenim tehničkim sistemima (MODUL 2) za inžinjere arhitekture i elektrotehnike.

Kao jedan od odgovora na COVID19 nLogic Advisory je prepoznao mogućnost proširenja portfelja djelovanja inženjera tehničke struke, te dobio Ovlaštenje Federalnog ministarstva prostornog uređenja da provodi Programe obuke i usavršavanje inženjera mašinske, elektro, arhitektonske i građevinske struke.

Pohađanjem i završavanjem ovih obuka, pomenuti inženjeri će proširiti svoja djelovanja u područjima energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, te pružati inženjerske usluge kroz izradu zakonskim propisanih obaveza.

Predavači na svim Programima obuke su stručnjaci iz oblasti arhitekture, građevinarstva, mašinstva i elektrotehnike, odnosno iskusni projektanti i stručnjaci koji iza sebe imaju mnoštvo uspješno realizovanih projekata, energijskih audita i certifikata, te su priznati experti u oblastima energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u BiH i šire.

"Trenutno MODUL 1 i MODUL 2 pohađa preko trideset polaznika, a odlukom Federalnog ministarstva prostornog uređenja Program obuke se realizuje u potpunosti online, a sve u cilju zaštite zdravlja polaznika obuke kao i predavača" navodi Zina Jusić, voditeljica odjela edukacije u nLogic Advisory.

Kandidati koji uspješno završe Program osposobljavanja stiču Uvjerenje o uspješno završenom Programu osposobljavanja čime se kvalifikuje kao stručno lice koje vrši energijske audite i/ili energijsko certificiranje zgrada sa jednostavnim odnosno složenim tehničkim sistemima i ulazi u registar ovlaštenih auditora i certifikatora.

Sve navedene aktivnosti propisane su Zakonom o energijskoj efikasnosti u FBiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 22/17), odnosno pratećim uredbama i pravilnicima, kao i kantonalnim zakonima o prostornom uređenju.

Putem web stranice www.nlogic.ba biće objavljeni i uskoro novi termini za Program obuke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave