Besplatna obuka za ugostiteljska zanimanja u KS

29.03.2022. 15:07 / Izvor: Akta.ba
PKKS

Besplatna obuka za ugostiteljska zanimanja u KS, na ovaj poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe.

Privredna komora Kantona Sarajevo, u sklopu projekta “Bridging” (Premošćavanje), koji se realizira u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, finansiranog od strane Europske unije, poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe da se prijave za obuku za jedno od sljedećih ugostiteljskih zanimanja:

- Konobar/somelijer

- Kuhar

- Spremačica/sobarica

- Recepcioner i

- Animator u turizmu

Svi troškovi obuke, uključujući prevoz, sanitarne knjižice, radna odijela i osiguranje kandidata su u potpunosti pokriveni projektom. Broj mjesta je ograničen na 35 učesnika. Na ovaj poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe (posebno ohrabrujemo žene).

Obuka će se provoditi, u skladu sa planom i programom obuke, tokom aprila i maja 2022. godine (tačan termin provođenja obuke bit će naknadno utvrđen), a sastoji se od teorijskog dijela koji će se realizovati u Edukacionom centru Privredne komore Kantona Sarajevo, dok će se praktična obuka provoditi u renomiranim hotelskim subjektima na području Kantona Sarajevo.

Zainteresovane osobe se trebaju prijaviti (Prijavni obrazac možete preuzeti na www.pksa.ba), najkasnije do 10. 4. 2022. godine putem e-maila: adnank@pksa.ba

Sve dodatne informacije možete dobiti u Privrednoj komori Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 250 190 ili putem e-maila: adnank@pksa.ba /info@pksa.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave