ZAKAZANA DVA TRENINGA

Inicijativa poslovnog integriteta i trening sesije - AmCham BiH

06.03.2023. 12:48 / Izvor: Akta.ba
AMCHAM

Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH), u saradnji sa Centrom za privatna internacionalna preduzeća (CIPE), planira održati dva treninga.

Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH), u saradnji sa Centrom za privatna internacionalna preduzeća (CIPE), planira održati dva treninga u okviru Inicijative poslovnog integriteta, a koji će se održati 9. i 13. marta u hotelu Holiday u Sarajevu.

- Prvi trening koji nam slijedi 9. marta sa početkom u 11:00 sati pod nazivom "Procesi upravljanja rizicima prilikom poslovanja sa trećim licima" otvorit će Richard Nephew, koordinator anti-korupcijskih pitanja na globalnom nivou u State Department-u, a nastavit ćemo sa predavanjem Amele Turković koja će nam govoriti o procesima upravljanja rizika, najboljim i relevantnim praksama u području usklađenosti i razumnim koracima kako bi se spriječili nedostaci u programima tokom poslovanja sa trećim licima.

 

- Drugi trening će se održati 13. marta sa početkom u 11:00 sati pod nazivom “Compliance procedure i aktivnosti kao odgovor na compliance rizike”, a na kojem će govoriti Mila Crnogorac Bajić, ekspertica u oblasti usklađivanja i etike.

amcham

 

Podsjećamo, učesnicima će nakon treninga biti distribuirane forme na linku za procjenu usvojenog znanja o temama treninga, a koji će biti dostupni određeni vremenski period za izradu.

Učešće je potrebno potvrditi putem forme za jedan ili oba treningaRegistracija, najkasnije do 7. marta 2023. godineBudite slobodni poziv proslijediti svojim partnerima za snabdijevanje, i službenicima za usklađenost i pravna pitanja.

U nastavku pogledajte i agendu. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati putem mail adrese ajsa.halilovic@amcham.ba

 

AMCHAM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave