Sistem za planiranje i upravljanje resursima i dokumentima preduzeća

21.03.2023. 10:06 / Izvor: Akta.ba
AHK

Webinar se održava u srijedu, 29.03.2023. sa početkom u 10:00 sati.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini vas poziva da učestvujete Sistem za planiranje i upravljanje resursima preduzeća (ERP) i Sistem za upravljanje dokumentima (DMS)na besplatnom webinaru na temu: "Sistem za planiranje i upravljanje resursima preduzeća (ERP) i Sistem za upravljanje dokumentima (DMS)”

Webinar se održava u srijedu, 29.03.2023. sa početkom u 10:00 sati.

Webinar se fokusira na razumijevanje značenja i svrhe ERP i DMS sistema za poslovanje malih i srednjih preduzeća.

Učesnicima webinara će u prvom dijelu biti predstavljene informacije o tome kada, zašto i koje module ERP-a implementirati kako bi uspješno zadovoljili svoje rastuće poslovne potrebe, te stvorili uslove za proaktivno poslovno odlučivanje.

U drugom dijelu će učesnici imati priliku da se upoznaju sa dobrim praksama upravljanja elektronskom dokumentacijom, arhivom i te potencijale automatizacije poslovnih procesa, modela, prozivoda i usluga, a sve kako bi se unaprijedilo dijeljenje informacija interno među zaposlenicima, odnosno preko e-servisa prema klijentima, povećala ukupna produktivnost rada, te smanjili operativni troškovi vezani za rad sa papirnim dokumentima.

Uz sve navedeno, daćemo i kratki pregled važeće legislative u BiH, koja dozvoljava ulazak u proces digitalne transformacije - od elektronskog kvalifikovanog potpisa do elektronskog dokumenta kao validnee isprave. Za sve koji ne znaju - da, sada je moguće legalno poslovati u bezpapirnog obliku.

Organizaciju ovog webinara omogućio je projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, finansiran od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju Savezne Republike Njemačke - Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ), a implementiran Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave