GS1 standardi u elektronskoj razmjeni podataka i mobilnoj komunikaciji

27.05.2013. 11:58 / Izvor: eKapija.ba
GS1 standardi u elektronskoj razmjeni podataka i mobilnoj komunikaciji

Seminar će se održati 06. juna u Sarajevu, a učešće na seminaru je besplatno za sve članice Udruženja GS1.

GS1® u Bosni i Hercegovini  organizira seminar GS1 standardi u elektronskoj razmjeni podataka i mobilnoj komunikaciji. Seminar će se održati 06. juna u Sarajevu, a učešće na seminaru je besplatno za sve članice Udruženja GS1.

O seminaru

Cilj seminara je upoznati prisutne sa primjenom moderne tehnologije elektronske razmjene podataka. Elektronska razmjena podataka nije razmjena word, excel ili pdf dokumenata. EDI je globalni standard za elektronske poslovne poruke koji omogućava brz, efikasan i tačan prenos usaglašenih podataka između poslovnih  partnera bez ikakvih manuelnih intervencija.

EDI postaje imperativ i za preduzeća u BiH. Za očekivati je da će upravo EDI dati veliki doprinos usavršavanju poslovnih procesa i da će kao inovacija stvoriti novu klimu koja otvara nove puteve ka savremenim administrativnim i sveobuhvatno ekonomskim aktivnostima.

Također, prisutni će biti upoznati sa novom regulativom EU broj 1169/2011 koja definiše nova pravila u označavanju prehrambenih proizvoda sa početkom primjene  od decembra 2014. godine.

Kome je namijenjen seminar ?

Seminar je namijenjen svima koji sudjeluju u lancu snabdijevanja u bilo kojem njegovom dijelu. Na seminaru će se prezentirati na koji način optimizirati i unaprijediti poslovne procese koji donose uštede u poslovanju. Naravno biće i riječ o normativnim aktima vezano za e-Poslovanje i propisima Evropske unije koje je potrebno zadovoljiti na putu prema Evropi.

Sadržaj seminara:

Kako implementirati elektronsku razmjenu podataka EDI?             

Preduzeća u BiH su sve više zainteresovana za primjenu GS1 standarda u elektronskoj razmjeni podataka. Razlog tome je i što svako pokušava smanjiti troškove poslovanja, a EDI je jedan od načina  da se uspije u tome. Svi moderni poslovni procesi se zasnivaju na elektronskoj razmjeni podataka, a osnovu čine upravo GS1 standardi.

MobileCom – izazovi i mogućnosti u poslovanju upotrebom pametnih telefona

Mobilni telefoni su donijeli nove tehnološke mogućnosti koje sada dozvoljavaju  da potrošač permanentno  "bude u vezi" sa proizvodima. Saznajte kako iskoristiti nova tehnološka rješenja u savremenom poslovanju.

Predavač : David Buckley, Direktor za GS1 servise i edukaciju u Međunarodnoj organizaciji GS1 Međunarodni expert za EDI i bussines develompent za mobilne platforme

Gdje i kada?

UNITIC

Fra Anđela Zvizdovića 1, Sarajevo

Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 04. juna 2013. na: mail: info@gs1bih.com,   fax : 033/ 92 24 52, 033/25 86 45

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave