Dodjela međunarodno priznatih certifikata iz izvoznog menadžmenta

25.01.2016. 14:30 / Izvor: Akta.ba
Dodjela međunarodno priznatih certifikata iz izvoznog menadžmenta

Riječ je o međunarodno sertifikovanoj obuci koja se izvodi po programu koji Njemačka privredna komora već dugi niz godina uspješno organizuje za svoje članice.

Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke u okviru projekta CREDO Krajina, u saradnji sa Predstavništvom njemačke privrede u BiH (AHK BiH), organizuje dodjelu međunarodno priznatih certifikata za prvu grupu polaznika praktične obuke iz izvoznog menadžmenta koja će se održati u srijedu, 27.01.2016. godine sa početkom u 11.00 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske (ulica Đure Daničića 1/2, Banja Luka).

Praktična obuka iz izvoznog menadžmenta je održana u periodu 26-28.11. i 3-5.12.2015.  u ukupnom trajanju od 40 časova. Riječ je o međunarodno sertifikovanoj obuci koja se izvodi po programu koji Njemačka privredna komora već dugi niz godina uspješno organizuje za svoje članice. Tokom obuke su, pored ostalog, dati odgovori na sljedeća pitanja:

             Kako odabrati najatraktivnija izvozna tržišta/države?

             Kako dobiti podatke o potencijalnim poslovnim partnerima?

             Kako ostvariti prvi kontakt i uspješno komunicirati sa spoljnotrgovinskim partnerom?

             Kako kalkulisati cijenu za izvozni proizvod/uslugu?

             Kako definisati kupoprodajni ugovor? 

Tokom obuke učesnici su obradili primjer izvoza proizvoda/usluge iz sopstvene firme, tako da su odmah praktično primjenjivali nove informacije i znanja.

Prvu grupu polaznika praktične obuke iz izvoznog menadžmenta su činili predstavnici kompanija iz metalske industrije (Procesna oprema inženjering d.o.o. iz Laktaša, Tri best d.o.o. iz Banjaluke i KIS produkt d.o.o. iz Laktaša), prehrambene industrije (Mladegs pak d.o.o. iz Prnjavora), proizvodnje kože i obuće (Sportek d.o.o. iz Kotor Varoša, Vodex d.o.o. iz Prnjavora, KLM d.o.o. iz Prnjavora i Belt d.o.o. iz Banjaluke), kao i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.

Obuku su izvodili  sertifikovani treneri - Srećko Bogunović, Miloš Šipragić i Dejan Vratonjić iz Agencije za razvoj preduzeća Eda, uz superviziju Alexandra Märdiana iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave