KURGAN Training: Pisanje projektnog prijedloga

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

KURGAN Training: Pisanje projektnog prijedloga

Trening je namijenjen zaposlenicima i menadžerima u nevladinim udruženjima, javnim insitucijama i privatnim kompanijama koje žele uspješno aplicirati za grantove međunarodnih donatora i na taj način doći do sredstava za finansiranje svojih projekata koji su od interesa društvenoj zajednici.

01.02.2016. 15:23 / Izvor: Akta.ba

KURGAN Training SARAJEVO organizuje dvodnevni intenzivni trening PISANJE PROJEKTNOG PRIJEDLOGA

Kako do sredstava iz EU fondova i drugih međunarodnih donator 06. i 07. februar (sub-ned) – 10.00 -16.00 h

Kome je trening namijenjen:

Trening je namijenjen zaposlenicima i menadžerima u nevladinim udruženjima, javnim insitucijama i privatnim kompanijama koje žele uspješno aplicirati za grantove međunarodnih donatora i na taj način doći do sredstava za finansiranje svojih projekata koji su od interesa društvenoj zajednici.

Zašto prisustvovati:

Zahvaljujući predavačima koji se već dugi niz godina bave upravljanjem projektima i evaluacijom projektnih aplikacija za većinu relevantnih međunarodnih donatora, naučićete metodologiju izrade logičkog okvira i koncepta projektnog prijedloga kao ključnih stavki pri apliciranju za grantove međunarodnih i domaćih donatora. Primjenjujući ove vještine postaćete vrijedan dio tima, te naučiti kako uspješno finansirati i voditi projekte, koristeći efektivne metode i međunarodne standarde.

Sadržaj:

Trening pruža uvid u metodologiju životnog ciklusa projekta i razrađuje pripremu prijedloga projekata – koncepta i logičkog okvira, implementaciju projekta, izvještavanje i praćenje. Metodologija upravljanja projektom će se zasnivati na EU PRAG

(Praktični vodič za procedure ugovaranja finansijske pomoći iz opšteg budžeta Evropske zajednice trećim zemljama). Na treningu se tretira projektna ideja, identifikacija mogućnosti finansiranja, dijelovi prijedloga projekta, akcioni plan i budžet, zatim razrađuje implementacija projektnih aktivnosti, izvještavanje i evaluacija. Po završetku treninga učesnici će biti u mogućnosti izraditi uspješan projektni prijedlog I dobiti adekvatne smjernice pri apliciranju na pozive međunarodnih i  domaćih donatora. Svim učesnicima ćemo omogućiti dodatno savjetovanje sa predavačima i nakon treniga, ukoliko budu imali bilo kakva  pitanja vezano za izradu svojih projektnih prijedloga.

Trener:

Trener na ovom treningu je osoba koja ima 15 godina iskustva na  međunarodnim projektima razvoja zapošljavanja, socijalne uključenosti mladih i reforme socijalnog sektora, financija i javno-privatnog partnerstva, te radi kao konzultant, koordinator i savjetnik iz relevantnih oblasti. Posjeduje veliko iskustvo u evaluaciji projektnih prijedloga iz domena privrednog razvoja za Evropsku komisiju, USAID, DFID, UNDP, GTZ-a i slične međunarodne donatore u BiH.

Kotizacija:

250 KM/130 KM*

Za učešće je potrebno da se prijavite i da izvršite uplatu kotizacije na naš račun kod ZiraatBank BH br. 1860001064138136.

Registracija je otvorena najkasnije 24h prije zakazanog početka treninga.

 

Za sve dodatne informacije:

KURGAN d.o.o. ID: 4201911470004;

Azize Šaćirbegović bb, 71000 Sarajevo,

Kontakt: GSM: +387 62 861 518 Tel:+387 33 974 407

E-mail: training@kurgan.ba

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave