GS1 seminar: Povećajte produktivnost i tačnost u skladištu i transportu

07.10.2016. 09:50 / Izvor: Akta.ba
GS1 seminar: Povećajte produktivnost i tačnost u skladištu i transportu

Učinite otpremu i prijem robe učinkovitijim, brćim i sigurnijim upotrebom GS1 SSCC i GS1 logističke naljepnice.

Povećajte produktivnost i tačnost u skladištu i transportu kroz upotrebu GS1 standarda.

Učinite otpremu i prijem robe učinkovitijim, brćim i sigurnijim upotrebom GS1 SSCC i GS1 logističke naljepnice.

Datum:

11.10.2016.

Vrijeme:

11:00 - 12:30 sati

Mjesto:

Sarajevo, Hotel Radon Plaza, Džemala Bijedića 185a

O seminaru

Procesi upravljanja u kompanijama i među poslovnim partnerima u lancu snabdijevanja zahtijevaju znanje, iskustvo i osjećaj za promjene. Prednosti korištenja GS1 sistema standarda su sada i kod nas u potpunosti dostupne svim poslovnim subjektima, kako u proizvodnji, tako i u trgovini, transportu i u logistici.

Učesnicima seminara ćemo kroz praktične primjere iz prakse prezentirati najnoviju aplikaciju GS1 „Print“ koja će za sve članice Udruženja biti dostupna - besplatno. Aplikacija GS1 Print omogućava kreiranje i korištenje GS1 logističkih naljepnica u skladištu. Sve što je potrebno za upotrebu ove aplikacije je računar sa pristupom internetu i printer. Na seminaru ćemo prikazati kratke korake kako pravilno koristiti aplikaciju i na koji način ispravno i uspješno iskoristiti puni potencijal GS1 standarda.

Pravilno označavanje paleta je jedan od pokazatelja uspješnosti poslovanja Vaše kompanije, bilo da ste proizvođač ili trgovina, a Seminar GS1 je izuzetna prilika da uspješnije upravljate ovim poslovnim segmentima.

Predlažemo da označite ovaj datum u svom kalendaru i da planirate učešće na Seminaru, a koje će zbog izuzetnog značaja tematike biti besplatno za članice Udruženja GS1 Bosne i Hercegovine.

Kotizacija

Prisustvo za članice Udruženja GS1 je bez naknade. Za nečlanice kotizacija iznosi 200,00 KM (bez PDV) po polazniku. Kotizacija uključuje troškove predavača, radnih materijala, osvježenje, te uvjerenje o odslušanom seminaru.

Korištenje GS1 logističke naljepnice

Korištenje GS1 logističke naljepnice omogućava korisnicima da jedinstveno identificiraju logističke jedinice tako da se mogu pratiti i slijediti cijelim lancem snabdijevanja. Jedini obavezan zahtjev jeste da se svaka logistička jedinica mora identificirati jedinstvenim serijskim brojem, jedinstvenim brojem logističke jedinice (SSCC – Serial Shipping Container Code).

Skeniranje barkoda SSCC-a na svakoj logističkoj jedinici omogućava da se fizičko kretanje jedinica može upariti s elektornskim poslovnim porukama koje se na njih odnose.

Više OVDJE.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave