Seminar Privredne komore KS: B2B prodaja

19.05.2017. 12:06 / Izvor: Akta.ba
Seminar Privredne komore KS: B2B prodaja

Cilj seminara: naučiti kako da shvatimo prodajni proces, koja je uloga prodavca u njemu, koje su faze u B2B prodajnom razgovoru.

Privredna komora Kantona Sarajevo obavještava sve zainteresirane kandidate da organizira seminar na temu:

B2B PRODAJA

30.maj, sa početkom u 10.00 sati u prostorijama Komore

Kome je namijenjen seminar: direktorima prodaje, supervizorima u prodaji, prodavcima u veleprodaji i ostalima koji rade prodaju sa poslovnim klijentima.

Cilj seminara: naučiti kako da shvatimo prodajni proces, koja je uloga prodavca u njemu, koje su faze u B2B prodajnom razgovoru, kako da se pripremimo za prodajnu posjetu, izgradimo adekvatan odnos sa kupcem, kako da postavljamo prava pitanja, na koji način da nastupimo prema poslovnom partneru i kako da kreiramo prezentaciju, na koji način da klijentu ponudimo rješenje problema. Nakon prodaje trebamo znati kako da zadržimo B2B klijenta kroz postprodajnu uslugu, te kako da upravljamo reklamacijama kupaca. Takođe bismo trebali naučiti kako da koordinišemo odnos sa logistikom, kako da upotrijebimo osnovne pregovaračke taktike u B2B procesu i kako da posmatramo, odnosno »čitamo« klijenta.

Predavač: Miloš Todorović, diplomirani ekonomista, svoje trenersko iskustvo gradio je kroz predavanja u više od 30 kompanija, među kojima je Xerox, Canon i Milka. Više od 13 godina radi kao konsultant u oblasti prodaje i menadžmenta, kako u BiH tako i u Hrvatskoj i Srbiji.

Program radionice:

  • pripreme za prodajnu posjetu
  • izgradnja odnosa sa kupcem
  • postavljanje pravih pitanja
  • nastup i prodajna prezentacija
  • ponuda rješenja
  • postprodajna podrška
  • upravljanje reklamacijama
  • koordinacija prodaje sa logistikom
  • pregovaračke taktike u B2B procesu
  • govor tijela
  • prepoznavanje blefova i varki kod partnera u B2B procesu

Kotizacija: 117,00 KM po polazniku za firme članove Komore, 130,00 KM za firme nečlanove Komore.  U cijenu je uključen PDV.  Kotizacija se uplaćuje na žiro račun komore: Raiffeisenbank bank BiH 1610000004560078. U kotizaciju su uključena predavanja, pisani materijal i potvrda o učešću na radionici, ručak i osvježenje. Detaljnije informacije o seminaru možete dobiti na tel. 250-117, 250-116, 250-131 ili putem e-mail-a: lejlah@pksa.com.ba ili vladol@pksa.com.ba, dinov@pksa.com.ba. Prijavu za učešće na radionici možete poslati na gore navedene mail-adrese ili na fax. broj 033/226-717.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave