Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Svečana dodjela diploma polaznicima EdIT-a - HERMES SoftLab ljetnje škole informatike za studente 18. jula 2008. godine

16.07.2008. 16:01 / Izvor: Pristop BH

EdIT (Education for Innovative Thinkers) – HERMES SoftLab ljetnja škola informatike za studente, ove se godine održavala paralelno u Banja Luci i Sarajevu od 07. – 18. jula.

Svečano uručenje diploma ovogodišnjim polaznicima EdIT-a će se održati u petak, 18. jula u 11:30 sati, u kancelarijama HERMES SoftLab Sarajevo, Trg solidarnosti br.2, u Sarajevu.

Prisutnim gostima i predstavnicima medija će se tokom ceremonije uručenja diploma obratiti Haris Čečo, direktor HERMES SoftLab Sarajevo.

Ljetnja škola ustanovljena još 1996. godine i imala je 10 polaznika. Danas se EdIT -ljetnja škola održava na osam lokacija sa preko stotinu učesnika - studenata sa elektrotehničkih fakulteta, kojima su se od prošle godine pridružili i studenti sa fakulteta ekonomskih nauka.

Studenti su testirali svoje vještine iz oblasti sistema sa ugrađenim računarima, dizajna web portala, e-bankinga, java programiranja, te pohrani i distribuciji podataka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave