Webinar: Promjena paradigmi poslovanja

21.07.2020. 14:15 / Izvor: Akta.ba
Webinar: Promjena paradigmi poslovanja

Promjena je jedina neizbježna okolnost poslovanja, stoga idemo skupa sagledati kakve nas to promjene u budućnosti očekuju i kako ćemo njima adekvatno upravljati.

U skladu sa kojim pravilima je industrija poslovala u prošlosti? Koja pravila usmjeravaju industriju danas? I naravno, šta nas očekuje u budućnosti? Kako uskočiti u voz poslovnih lidera i predvodnika? 

Evidentna je činjenica da nam slijede značajne promjene u načinu življenja a samim tim i poslovanja. I mi u manje razvijenim zemljama morat ćemo da ispratimo najsavremenije tehnike i tehnologije. Morat ćemo da se oslobodimo nametnutih okvira uzrokovanih tradicijom, historijskim dešavanjima ili bilo kakvih drugih okvira. Vrijeme je da se izdignemo iznad situacije, da sad, upravo sad, uložimo sve napore i zadnji atom energije da se izborimo za svoj plasman na svijetskom tržištu.

Mi smo industrijska zemlja, imamo sposobne i flexsibilne ljudske resurse da to postignemo. Na neki način smo i navikli da se nosimo sa teškoćama. Moramo iskoristiti ovu situaciju i one realne kapacitete koje imamo. Mi u ovoj krizi moramo izgraditi paradigmu poslovanja koja će parirati evropskim, i ravnopravno sarađivati s njima.

Promjena je jedina neizbježna okolnost  poslovanja, stoga idemo skupa sagledati kakve nas to promjene u budućnosti očekuju i kako ćemo njima adekvatno upravljati.

Tim predavača u sastavu dr. Hadis Bajrić i Tarik Kadrispahić će dati sve od sebe da nam probliži ovu temu i učini što razumljivijom. Napravit će pregled izmjena tokom historije u poslovnom sistemu i pokušati iz svog iskustva da predvide nove poslovne modele koji predstoje.

Ova serija webinara je podržana od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH”, u ime Njemačke vlade, u sklopu cjelokupnog programa pod nazivom “Industrija za budućnost”.

Pridružite nam se na ovom webinaru s ciljem efektivne razmjene znanja i razmišljanja.

Dobrodošli!

Četvrtak, 23.07.2020. u 18.00h.

Molimo Vas da se na webinar prijavite pojedinačno, nakon čega ćete link za prijavu dobiti na vašu email adresu.

PRIJAVI SE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave