Projekat Edina Bešlića: Identitet.ba pokreće lavinu znanja u BiH

05.07.2011. 10:48 / Izvor: eKapija.ba
Projekat Edina Bešlića: Identitet.ba pokreće lavinu znanja u BiH

U Bosni i Hercegovini lansirana je nova internet stranica, čiji je osnovni cilj pokrenuti lavinu znanja i pružati priliku mladim ljudima da, pored univerzitetske edukacije, prošire svoje vidike. Radi se o portalu www.identitet.ba koji prvenstveno okuplja ljubitelje advertajzinga, dizajna, brandinga, ali i ljubitelje fotografije kao i početnike u radu sa dizajn alatima.

Portal je osmislio i realizovao mladi web i grafički dizajner Edin Bešlić, koji se advertajzingom bavi već pet godina. Radio je za Fotoart, a trenutno je zaposlen u agenciji Viamedia u kojoj je pronašao kreativnu slobodu i odlične uslove za napredovanje.

Osnovna znanja stekao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, kojeg napušta na polovini edukativnog puta. Danas studira grafičko inžinjerstvo i certificirani je expert Adobe kompanije. Njegova specijalnost je web i grafički dizajn.

U razgovoru za eKapiju, Bešlić ističe da putem Identiteta nastoji pružiti kvalitetan sadržaj koji će pomoći početnicima ,ali i ekspertima u njihovom radu.

"Nakon obaveza na poslu skupio sam snage, volje i slobodnog vremena da pokrenem ovaj projekat koji je jedinstven u Bosni i Hercegovini. Identitet zastupa ideju okupljanja onih koje dotiče prvenstveno oblast advertajzinga, marketinga, dizajna, na jednom mjestu. Kako je portal tek `beba` koja počinje da se razvija, plan je da ta beba i prohoda, a zasigurno i propriča odnosno oglasi se u medijima. Ali u ovom stadiju, uglavnom koristimo socijalne mreže i blagi viralni marketing", objašnjava Bešlić.

Redovno ažuriran portal podijeljen je u više kategorija tako da nudi tutorijale, novosti, radionice i kolumne. Sklopljen je dogovor sa stručnim i provjerenim osobama iz vezanih oblasti (advertajzing, dizajn, marketing) koji će barem jednom mjesečno pisati svoju kolumnu.

U budućnosti, administratori ovog portal planiraju uvesti mnoštvo sadržaja i tutorijala koji će pomoći svima u edukaciji, te na taj način način dugoročno utjecati na tržište.

"Ono što zasigurno želim vidjeti u budućnosti je da Identitet.ba mladima pruža besplatne kurseve i edukaciju ne samo putem portala nego i uživo. Siguran sam da možemo zajedničkim snagama ostvariti mnogo u budućnosti i ponuditi mladima besplatnu dodatnu edukaciju", kaže Bešlić, naglašavajući da Identitet.ba ne namjerava biti zamjena za univerzitetsko školovanje, već pospješiti kvalitet istog i pomoći svima kojima je znanje potrebno da na jednom mjestu saznaju, nauče ili razmjene nešto novo.

U samo mjesec dana postojanja, Identitet.ba je imao osam hiljada posjeta, a profil portala na Facebooku već sada broji oko dvije hiljade prijatelja. Za kraj, važno je napomenuti da ovaj portal nikada neće naplaćivati svoje usluge prema posjetiocima i korisnicima portala.

Nermina Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza