Deveto izdanje Društva znanja na TV OBN

03.10.2008. 13:33 / Izvor: eKapija.ba
Deveto izdanje Društva znanja na TV OBN

I ove sedmice, u subotu, u redovnom terminu u 15 sati i 05 minuta, Foto Art Sarajevo i BH Telecom prezentiraju novo izdanje emisije "Društvo znanja". Kao i svaki put, biće predstavljen jedan uvaženi bosanskohercegovački naučnik koji je postigao izvanredne rezultate u svojoj karijeri. U devetom izdanju emisije gostuje prof.dr. Benjamin Đulbegović, doktor medicine sa Univerziteta Južna Florida, koji preko 20 godina živi i radi u Americi i koji je zaslužan za dvije nove naučne teorije.

"Društvo znanja" objaviće i priču o tome kako malo donacije računara nekoj djeci mogu promijeniti život, kakav je primjer zabilježen u Centru za slijepa i slabovida lica u Sarajevu.

Prof.dr. Kemo Sokolija, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, gledaocima će prezentirati djelo "U ime identiteta", proslavljenog libanonskog pisca Amina Maaloufa.

Svi oni koje znanje interesira, biće obradovani i činjenicom da se nastavlja nagradna igrad u kojoj sponzor emisije BH Telecom osigurava šest nagrada i to web kameru, usb stick, blue tooth slušalicu, simbolične peškir i ruksak, te najvrijednije jednu od tri vrste mobitela te ULTRA start paket od 10 KM, uz dopunu od 5 KM svaki mjesec u narednih godinu dana.

Ima dosta razloga da budete uz "Društvo znanja" čija je repriza srijedom u 14 sati i 25 minuta. Redakciji možete pisati putem e-maila: dz@fotoart.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza