16. izdanje "Društva znanja" na TV OBN

21.11.2008. 15:31 / Izvor: eKapija.ba
16. izdanje 'Društva znanja' na TV OBN

16.izdanje "Društva znanja" biće emitirano u subotu 22.11 u 15 sati i 25 minuta na TV OBN. Ove sedmice ekipa emisije posjetila je još jednu proslavu godišnjice, ovaj put Mašinskog fakulteta u Sarajevu koji je napunio 50 godina postojanja, čime se svrstava u jednu od najstarijih obrazovnih institucija u BiH. Mašinski fakultet prije rata bio je jedan od najboljih svoje vrste na području bivše Jugoslavije a danas nakon rata prolazi kroz period obnove i transformacije ka modernoj obrazovnoj ustanovi koja vraća svoju snagu.

Gledaoci će moći pogledati i poseban prilog o mreži mobilne telefonije treće generacije koja se uvodi i u BiH, a koji nije emitiran u prošloj emisiji zbog tehničkih problema.

Snimljen je i poseban razgovor sa profesorom Michaelom Hardtom, evropski priznatim dizajnerom koji je zaslužan za idejni dizjan danas prepoznatljivih marki poput Krupsa, Nespresso i Karlsberga. Profesor Hardt u Sarajevu je boravio kako bi održao predavanja i radionice studentima produkt dizajna i marketinga.

Tematski se kroz novosti iz svijeta nauke u ovom izdanju emisije govori i o globalnom zagrijavanju te poizdanju nivoa mora te načinima na koja se vrše mjerenja putem satelitskih snimanja iz svemira.

Raznovrsni sadržaji gledaoce očekuju i u rubrici "Minute BH Telecoma" gdje će moći pogledati prezentaciju najnovijih mobitela na domaćem tržištu te osvrt na to kako moderne informacione tehnologije mogu pomoći u razrješenju administrativnih problema sa kojima se suočavamo u BiH.

U "Izlogu knjige" akademik Ljubomir Berberović prezentiraće najnovije djelo Nobelovca Jamesa Watsona `DNK – Tajna života`.

Gledaoci mogu nastaviti igrati i nagradnu igru te za svoje znanje osvojiti jednu od šest nagrada među kojima su najvrijednije jedan od tri vrste mobitela sa ULTRA start paketom i dopunom za narednih godinu dana.

E-mail redakcije je dz@fotoart.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza