Najava za 31. izdanje "Društva znanja" za 07.03.2009

05.03.2009. 13:15 / Izvor: eKapija.ba
Najava za 31. izdanje 'Društva znanja' za 07.03.2009

31. izdanje emisije "Društvo znanja" na programu je u subotu 07.03. ovaj put u 12 sati i 40 minuta. Ove sedmice u emisiji će biti objavljeno niz aktuelnih priča a prva od njih je o ovogodišnjem najvećem svjetskom sajmu informatike CeBIT koji se do 8 marta održava u njemačkom gradu Hanoveru.

Biće govora i o informatizaciji kod nas pa ćemo prezentirati prvi web site posvećen jedino promociji bosanskog jezika koji je pokrenulo Udruženje mladih lingvista i prevodilaca u Bosni i Hercegovini.

U Minutama BH Telecoma predstavljamo USB modem za bežično povezivanje na internet, što je nova usluga koju najuspješnija bh. kompanija počinje nuditi u skorije vrijeme.

U redovnom stručnom osvrtu tema su popularne društvene mreže na internetu i njihovo uvezivanje sa ponudom telekom operatora, što je sve prisutniji trend u svijetu.

Biće objavljena i posebna priča o prvom podvodnom muzeju u svijetu koji od naredne godine počinje graditi vlada Egipta u Aleksandrijskom zaljevu.

U rubrici izlog knjige biće predstavljeno djelo `Upravljanje difuznim otpadom` koje je pripremila grupa stručnjaka Instituta za hidrotehniku iz Sarajeva, a koje se bavi praktičnim znanjem u oblasti zaštite okoliša.

Nastavlja se i nagradna igra gdje gledatelji mogu osvojiti šest nagrada među kojima je najvrijednija jedan mobitel sa ultra start paketom i dopunom za godinu dana.

Kontakt emisije je e-mail dz@fotoart.ba a sadržaji u pisanoj formi mogu se pratiti i na blogu www.drustvoznanja.blogger.ba .

Odnedavno snimci emisije se mogu pogledati na web portau BH Telecoma na adresi www.bhtelecom.badrustvo_znanja.html

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza