Bh. rukometašima u duelu s Bjelorusima "biti ili ne biti"

11.06.2015. 09:58 / Izvor: Fena
Bh. rukometašima u duelu s Bjelorusima 'biti ili ne biti'

Susret se igra večeras u 20.15 sati u zeničkoj Gradskoj Areni, a izabranici Dragana Markovića se nadaju da će izboriti plasman na ovo značajno natjecanje.

Rukometna reprezentacija Bjelorusije stigla je u Zenicu na odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine koje se održava u Poljskoj.

Susret se igra u zeničkoj Gradskoj Areni, a izabranici Dragana Markovića se nadaju da će izboriti plasman na ovo značajno natjecanje.

Bjeloruski nacionalni tim je došao kompletan sa najboljim rukometašem Sergejom Rutenkom, koji nije bio u sastavu svog tima na utakmici s bh. reprezentacijom kada je duel okončan remijem.

U redovima bh. rukometaša vlada optimizam, i oni su uvjereni da će uz pomoć publike, a očekuje se oko 6.000 gledatelja, ostvariti pobjedu koja će im otvoriti vrata Evropskog prvenstva i donijeti prednost kod kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj, jer bi išli direktno u baraž.

Kapiten Nikola Prce je veliki optimista pred ovaj meč, a koliko je njemu važan pokazuje da je među prvima stigao u Zenicu na okupljanje. Organizatori su u Zenici uradili sve da susret ima izvanredne uslove i zatvorili su Arenu za sve druge aktivnosti.

Zanimljivo je da će u ekskluzivnom hotelu "Zenica" u isto vrijeme boraviti nogometaši Izraela i rukometaši Bjerorusije i BiH.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije se igra večeras u 20.15 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza