Viber uvodi novu opciju 'nestajućih poruka'

Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Viber uvodi novu opciju "nestajućih poruka"

Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja počinje onog trenutka kada primalac pregleda poruku.

23.04.2020. 12:48 / Izvor: Nezavisne novine

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za laku i besplatnu komunikaciju, objavila je da uvodi funkciju "nestajuće poruke" za sve četove.

Prethodno dostupna isključivo u Tajnim četovima, ova funkcija će uskoro svim korisnicima omogućiti da podese tajmer da tekstualne poruke, fotografije, video klipovi ili bilo koji drugi fajl nestane posle samo nekoliko sekundi, minuta, sati ili dana.

Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja počinje onog trenutka kada primalac pregleda poruku.

Nestajućim porukama u svim 1 na 1 četovima Viber ojačava svoju poziciju najbezbjednije poruke za razmjenu poruka na svijetu.

Kako učiniti da poruka nestane?

Kako bi se podesila nestajuća poruka, korisnik treba da:

  • Pritisne ikonicu u obliku časovnika na dnu četa i izabere vremenski period posle kog bi poruka trebalo da bude izbrisana
  • Potom otkuca ili pripremi poruku i prosledi je primaocu.

Viber je dokazao posvećenost privatnosti svojih korisnika tokom prethodnih godina. Među ostalim premijerama koje je predstavio na tržištu aplikacija za razmjenu poruka, Viber je uveo funkciju "brisanja poruka" za sve četove još 2015, potpunu enkripciju (sa-kraja-na-kraj) kao standard 2016. i sakrivene i tajne četove 2017. godine.

Kao deo stalne posvećenosti privatnosti komunikacije svojih korisnika, Viber je najavio uvođenje nestajućih poruka u standardnim četovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza