Zanimljiv potez

Messenger se nakon devet godina vraća u mobilnu aplikaciju Facebooka

08.03.2023. 10:10 / Izvor: Akta.ba
fb

Kompanija Meta je u borbi s TikTokom odlučna da njen Facebook bude "najbolje mjesto za dijeljenje onoga što korisnici otkriju" pa stoga povlači zanimljiv potez.

Kompanija Meta je u borbi s TikTokom odlučna da njen Facebook bude "najbolje mjesto za dijeljenje onoga što korisnici otkriju" pa stoga povlači zanimljiv potez.

Prošlo je mnogo vremena otkako Messenger nije dio mobilne aplikacije Facebook, gotovo devet godina, no Meta je sada spremna da ih ponovo spoji.

"Testiramo mogućnos da ljudi pristupaju Messenger inboxu kroz Facebook aplikaciju, a to testiranje će uskoro biti prošireno. U konačnici želimo da ljudima bude lako da se spoje i dijele sadržaj, bez obzira da li je riječ o aplikaciji Messenger ili direktno putem Facebooka", izjavio je šef Facebooka Tom Aliosn.

Kada je Messenger uklonjen iz Facebook aplikacije 2014. godine, Meta je saopćila da je "cilj razvoj Messengera kao najboljeg iskustva mobilnog dopisivanja, ali i izbjegavanje zabune zbog odvojenih iskustava dopisivanja putem Facebooka".

Da li Meta namjerava vratiti mogućnost razmjene poruka i u mobilnu browser verziju Facebooka, zasad nije poznato. Kompanija je počela "gurati" korisnike web mobilne verzije prema aplikaciji Messenger 2016. godine.

Iz Mete kažu da će putem Facebook aplikacije biti moguće slati poruke i korisnicima Instagrama. Također, poručuju da Facebook "nije mrtav" te da ima više od 2 milijarde korisnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza