veličine 5000 četvornih metara

Zuckerberg gradi podzemni bunker na Havajima, vrijedan 100 miliona dolara

15.12.2023. 10:51 / Izvor: Akta.ba
havaji

Mark Zuckerberg je ili pomalo paranoičan ili zna što obični smrtnici ne znaju jer navodno gradi veliki podzemni bunker na Havajima.

Mark Zuckerberg je ili pomalo paranoičan ili zna što obični smrtnici ne znaju jer navodno gradi veliki podzemni bunker na Havajima.

Kako doznaje Wired, prvi čovjek Mete krenuo je u projekt izgradnje masivnog imanja na otoku Kuai, a u sklopu njega trebao bi biti bunker veličine 5000 četvornih metara. Bit će samodostatan u smislu vlastite energije, hrane i vode.

Izgradnja Zuckerbergova imanja, nazvanog Koolau Ranch, procjenjuje se na oko 100 milijuna dolara, uz 170 milijuna dolara potrošenih na zemljište za imanje. Dakle, ukupno je riječ o oko 270 milijuna dolara.

Imanje će imati barem 30 spavaćih soba i 30 kupaonica te mrežu od gotovo desetak kuća na stablima povezanih užetnim mostovima kako bi gosti mogli kretati između njih “boraveći među krošnjama drveća”.

Postoje planovi za dva dvorca povezana tunelom s podzemnim bunkerom, gdje će biti ljestve za bijeg i masivna metalna vrata ispunjena betonom. U knjižnici, Zuckerberg planira postaviti “slijepa vrata” dizajnirana da se stapaju s izgledom zidova.

Zuckerberg nije prvi milijarder koji gradi dom spreman za kraj svijeta. Otpušteni i ponovno imenovani izvršni direktor OpenAI-a, Sam Altman, ima zalihu oružja, zlata, antibiotika i plinskih maski.

Redditov šef Steve Huffman kupio je motocikle, oružje i streljivo kako bi bio spreman “zatvoriti se u kuću neko vrijeme ako bude potrebno”, a čak je dobio i lasersku operaciju očiju jer misli da bi mu to pomoglo u slučaju katastrofe.

Suosnivač LinkedIna, Reid Hoffman jednom je rekao da procjenjuje kako je više od polovice milijardera iz Silicijske doline uložilo u neku vrstu “osiguranja za apokalipsu", poput podzemnog bunkera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza