Uradite test i saznajte šta Facebook zaista zna o vama!

07.09.2015. 11:04 / Izvor: Nezavisne novine
Uradite test i saznajte šta Facebook zaista zna o vama!

Naučnici sa Cambridge univerziteta razvili su web aplikaciju Apply Magic Sauce, koja ima samo jednu namjenu i zadatak – da procjeni vašu ličnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila.

Naučnici sa Cambridge univerziteta razvili su web aplikaciju Apply Magic Sauce, koja ima samo jednu namjenu i zadatak – da procjeni vašu ličnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila.

Ne treba da učinite ništa, osim da se ulogujete na web putem vašeg Facebook profila i provjerite da li je ovo zaista test koji će vas (pr)ocjeniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, partnera, kolega na poslu... I to samo i isključivo na osnovu vaših "lajkova" koje ostavljate po Facebooku.

Britanski naučnici tvrde da su stvorili alat koji je u stanju da ponudi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo i da im je za to dovoljan vaš Facebook profil; otkriće vam koliko ste inteligentni, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stremljenja i preferencije...

Da li je test zaista toliko tačan kao što stručnjaci tvrde možete provjeriti i sami. U budućnosti bi, navode sa Kembridža, mogao, na primjer, da se koristi za predviđanje zločina koje namjeravaju da počine neki od korisnika, i slično...

Test se nalazi ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza