Jedini preživjeli, S/kidanje i Dan vrana od 13.03. u Family Centru Ekran

11.03.2014. 15:11 / Izvor: eKapija.ba

Novu filmsku sedmicu u Family Centru Ekran u Zenici predvodi uradaka proslavljenog Petera Berga “Jedini preživjeli” (Lone survivor).

Novu filmsku sedmicu u Family Centru Ekran u Zenici predvodi uradaka  proslavljenog Petera Berga  “Jedini preživjeli” (Lone survivor).  Baziran na bestselleru The New York Timesa, o istinitoj priči o hrabrosti, junaštvu i borbi za opstanak, LONE SURVIVOR pripovijeda nevjerojatnu priču o četiri pripadnika Navy Sealsa koji u tajnoj misiji imaju zadatak „neutralizirati" najviše operativne časnike Al-Qaede. Suočeni s nezamislivim moralnim odlukama, ova mala grupa izolirana je od bilo kakve pomoći i okružena od mnogo jačih talibanskih snaga spremnih za rat.

Termini projekcija svaki dan od: 19:15 i 21:30 sati

Nataša Janjić i Nebojša Glogovac predvode glumačku postavu romantične komedije o svim zaljubljenim osobama i svima koji su zbog toga neshvaćeni, filmu “S/kidanje”. Radnja filma “S/kidanje” prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsjednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomični, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje prolaze, njihovi putevi se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, sve troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u posljednjem pokušaju da ostvare svoje snove. Skidanje je film o potrebi za ispunjenjem, bez obzira na posljedice.

Termini projekcija svaki dan od: 20:00 sati

Dodatni termini petkom i subotom od: 21:45

Za namlađe posjetioce pripremili su raskošnu animiranu, sinhronizovanu 2D pustolovinu “Dan vrana” ( Day of the crows) . “Dan vrana“ je film sa nesvakidašnjom pričom i misterioznim junacima, koji polako otkrivaju svoje tajne publici, i iznenađuju je neočekivanim obrtima. U potpunoj izolaciji, u kući usred šume žive otac i sin. Dok odrasta uz strogog oca, dječaku je jedina zanimacija lov na duhove u šumi. Jednog dana otkriva obližnje selo u kome upoznaje djevojku, Manon, i u tom trenutku otkriva ljubav.

Termini projekcija svaki dan od: 14:30 sati

Dodatni temini subotom i nedjeljom: 10:30 i 12:30 sati

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza