U povodu 150. izdanja Sarajevo Navigatora: Otvorenje izložbe 'Moje Sarajevo'

Pauza / KULTURA I FILM

U povodu 150. izdanja Sarajevo Navigatora: Otvorenje izložbe "Moje Sarajevo"

U foto-konkursu učestvovalo preko 100 autora koji su prijavili više od 500 fotografija u sedam kategorija...

13.09.2019. 11:40 / Izvor: Akta.ba

Otvorenje foto-izložbe „Moje Sarajevo“ na kojoj će biti predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs bit će održano 14. septembra u 14:00 sati u parku Hastahana, na Marijin Dvoru.

Foto-konkurs „Moje Sarajevo“ organizovan je u čast izlaska jubilarnog 150. izdanja mjesečnog gradskog vodiča „Sarajevo Navigator“ i 1.5 miliona distriburanih primjeraka. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Fondacije Sarajevo Navigator u cilju kvalitetne promocije turističke ponude destinacije Sarajevo.

Ljubitelji fotografije od 1. augusta do 9. septembra ove godine imali su priliku da aktivno učestvuju u promociji Sarajeva objavom svojih najljepših fotografija na Instagramu uz navođenje hashtagova #destinationsarajevo #mojesarajevo  i #mysarajevo, ali najbolji će osvojiti i nagrade koje su pripremili partneri Sarajevo Navigatora.

Na konkurs se odazvalo više od 100 autora, te je prijavljeno više od 500 fotografija u sedam kategorija, od kojih je žiri odabrao 25 koje će biti izložene na Hastahani sve do 29. septembra. Učesnici su mogli prijaviti fotografije za jednu od sljedećih kategorija: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati, panorame Sarajeva.

Sarajevo Navigator već 13 godina realizuje brojne aktivnosti u cilju promocije destinacije Sarajevo, a osim popularnog mjesečnog vodiča „Sarajevo Navigator“, već godinama izdaje godišnje publikacije „Destination Sarajevo“ i „Sarajevo Map“ koje su nezaobilazan izvor informacija za turiste koji posjećuju destinaciju Sarajevo.

Ove publikacije specifične su i po tome što je sadržaj pisan na čak četiri jezika - bosanskom, engleskom, arapskom i kineskom, čime su prilagođene svim značajnim grupama turista koje posjećuju Sarajevo. Publikacije su korisnicima dostupne besplatno, na više od 400 lokacija širom Sarajeva.

Pored štampanih medija, Sarajevo Navigator ponudu Sarajeva komunicira uspješno i putem internet portala www.sarajevo.travel te aplikacija za mobilne uređaje Sarajevo Navigator. O popularnosti na društvenim mrežama najbolje govori činjenica da profile Destination Sarajevo prati više od 110.000 fanova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza