Otvorena izložba "Moje Sarajevo" i dodijeljene nagrade pobjednicima

15.09.2019. 10:42 / Izvor: Akta.ba
Otvorena izložba 'Moje Sarajevo' i dodijeljene nagrade pobjednicima

Na foto-konkurs je tokom augusta i dijela septembra pristiglo više od 500 radova, koje je prijavilo 109 autora iz deset zemalja.

Foto-izložba "Moje Sarajevo“ na kojoj je predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs otvorena je danas u parku Hastahana na Marijin dvoru.

Na foto-konkurs je tokom augusta i dijela septembra pristiglo više od 500 radova, koje je prijavilo 109 autora iz deset zemalja, saopćili su organizatori.

Organizator foto-konkursa i izložbe, Fondacija Sarajevo Navigator, ovom aktivnošću obilježava jubilej - 150. redovno izdanje mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, te 1.500.000 distribuiranih primjeraka ove publikacije u proteklih 13 godina postojanja.

Učesnici u foto-konkursu mogli su prijaviti radove u sedam kategorija i to: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati i panorame grada.

Prilikom otvorenja izložbe dodjeljene su nagrade za autore pobjedničkih fotografija u svih sedam kategorija, koje su pripremili članovi Destination Sarajevo Partners Cluba – Samusa nakit, BH Crafts, Magaza, Galerija Egoist, LiscaLisca Showroom, Bazerdžan i Royal with Cheese.

Destination Sarajevo Partners Club platforma je za promociju destinacije Sarajevo, koju je pokrenuo Sarajevo Navigator, a koja danas broji više od 300 članova.

Pobjednici u kategorijama su: Adi Smajić (historija), Amar Hodžić (arhitektura), Merima Mulić (priroda), Hamza Selimović (turističke atrakcije), Selma Ćerimagić (hrana i piće), Dora Fulop (stari zanati) i Samir Geko (panorama).

Nagrade pobjednicima u kategorijama dodijelila je predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator Nataša Musa, dok su sveukupnom pobjedniku foto-konkursa "Moje Sarajevo“ Bakiru Loji predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva uručili zlatnik Grada Sarajeva.

Posebnom nagradom, unikatnim srebrenim bedžem sa motivom Vijećnice, nagrađen je i najstariji učesnik u foto-konkursu, Duško Toholj, koji je u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH radio gotovo pola stoljeća i koji je sa svojim kolegama iz Vijećnice u plamenu 1992. godine spasio brojne vrijedne knjige.

Svim autorima izloženih fotografija uručene su zahvalnice za učešće na foto-konkursu.

Izložba "Moje Sarajevo“ bit će otvorena za javnost sve do kraja manifestacije "Ljeto u parku – Hastahana“, odnosno do 29. septembra, saopćili su organizatori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza