Sadržajan vikend u parku Hastahana

05.09.2018. 13:30 / Izvor: Akta.ba
Sadržajan vikend u parku Hastahana

U petak i subotu će u Carlsberg Beer Gardenu nastupiti B-band sa otoka Brača, na čijem repertoaru se nalaze poznate dalmatinske pjesme...

Naredni dani u sarajevskom parku Hastahana, gdje do 15. septembra traje manifestacija Ljeto u parku – Hastahana, koju uz podršku Općine Centar organizuje Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, bit će veoma bogati raznovrsnim zanimljivim sadržajima.

U četvrtak, 06. septembra sa početkom u 10:30 sarajevski umjetnik i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo, Sulejman – Memo Haljevac organizuje druženje Sarajevo, ljubavi moja na kojem će se brojne javne ličnosti družiti sa djecom Sarajeva, među kojom će posebno dragi gosti biti djeca iz Zavoda za djecu s posebnim potrebama Pazarić.

Od petka 7. septembra do nedjelje 9. septembra u Hastahani se održava Sarajevska fjera, čiji  je centralni događaj Memorijalni amaterski turnir u boćanju Marinko Musa. Zainteresovani se za učešće na turniru mogu prijaviti do četvrtka, 6. septembra u 16 sati putem maila: sarajevskafjera@gmail.com.

Pored turnira u boćanju Sarajevska fjera donosi i bogat zabavni program, kao i mogućnost da se probaju morski specijaliteti sa „sarajevskim šmekom“.

U subotu 8. septembra u Sprite Skate & Bike parku na Hastahani će biti održan i BMX Jam, tokom kojeg će vozači BMX bicikala demonstrirati svoja umijeća.

A u natkrivenoj pivnici Carlsberg Beer Garden u parku Hastahana se svake večeri dešavaju svirke uživo, koje počinju u 21 sat i na kojima nastupaju muzičari na čijem su repertoaru pop, rock, blues i jazz hitovi.

Ponedjeljkom i srijedom sviraju i pjevaju Faja i Beća, nedjeljom i utorkom nastupa duo Merima i Haris, a četvrtkom, petkom i subotom održavaju se posebni programi.

U četvrtak, 6. septembra svira duo White Blues, dok će u petak, 7. i subotu, 8. septembra, u okviru Sarajevske Fjere nastupiti B-band sa otoka Brača, na čijem repertoaru se nalaze poznate dalmatinske pjesme.

Četvrtkom i nedjeljom se u Carlsberg Beer Gardenu održava i Carlsberg Beer Garden Bingo, kada svi oni koji naruče pivo dobijaju listić i mogu učestvovati u izvlačenju binga. Najsretniji osvajaju hranu i piće za svoje društvo.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza