Marija Stuart kraljica Škotske na platnu Multiplexa Ekran Zenica

30.01.2019. 14:21 / Izvor: Akta.ba
Marija Stuart kraljica Škotske na platnu Multiplexa Ekran Zenica

Naredna sedmica u Multiplexu Ekran Zenica će publici ponuditi itekako zanimljive filmske naslove.

"MARIJA STUART KRALJICA ŠKOTSKE" i "KO SE BOJI VUKA JOŠ 2" NOVI FILMOVI NA PROGRAMU MULTIPLEXA EKRAN ZENICA, NASTAVAK PRIKAZIVANJA HIT KOMEDIJE "TAKSI BLUZ".

Naredna sedmica u Multiplexu Ekran Zenica će publici ponuditi itekako zanimljive filmske naslove. Naime, sa prikazivanjem počinje film „Marija Stuart kraljica Škotske“, biografska drama, koja  istražuje turbulentan život karizmatične Marije Stuart.  Za najmlađe,  sa prikazivanjem počinje animirani film “Ko se boji vuka još 2”, koji će nas upoznati sa zanimljivim gradićem u kojem mirno žive ovce i vukovi.  Publika će i ove sedmice imati priliku da uživa u odličnoj komediji “Taksi bluz” i to  svaki dan u četiri termina.

MARIJA STUART KRALJICA ŠKOTSKE

Film “Marija Stuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život karizmatične Marije Stuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umjesto uda, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obje mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svijetu u kojem dominiraju muškarci, njih dvije će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, prijeteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavjera ugrožavaju oba prijestola i mijenjaju tok historije.

Termini projekcija: svaki dan od 20:00 sati

Trailer filma:

KO SE BOJI VUKA JOŠ 2

U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca. Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a moraće da se udruže da bi prebrodili opasnost. Samo timski rad može da riješi probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.

Termini projekcija: Svaki dan od 17:30 sati

Subota i nedjelja od 12:00;14:00 i 17:30 sati

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza