Nikola Đuričko, zvijezda novog spota Sarajevskog piva: Duh dobrog druženja

04.04.2015. 09:12 / Izvor: Fena
Nikola Đuričko, zvijezda novog spota Sarajevskog piva: Duh dobrog druženja

Regionalna glumačka zvijezda Nikola Đuričko trenutno je u Sarajevu povodom snimanja reklamnog spota za novo Sarajevsko pivo.

Regionalna glumačka zvijezda Nikola Đuričko trenutno je u Sarajevu povodom snimanja reklamnog spota za novo Sarajevsko pivo. U pauzi između snimanja, Đuričko govori o sarajevskim mahalama, mostovima, ali i podgaćama bez kojih ne dolazi u naš glavni grad.

Da li imate slobodnog vremena, uživate li u Sarajevu?

- Pa ovom prigodom i ne, ali svakom drugom mi je bilo sjajno ovdje.

Ovdje ste često - na šta vas najviše asocira Sarajevo?

- Jesam, ovdje zaista volim doći... Sarajevo me asocira najviše na dobro društvo, ćevape i podgaće (smijeh). Jednom sam ovdje došao bez "untercigera" i onda sam riješio da to uvijek sa sobom nosim. Kada bude toplo onda one jednostavno ostanu u koferu. Draže mi je da ih imam nego da ih nemam, ipak je Sarajevo bilo zimski olimpijski grad.

Na spotu radite sa sjajnom ekipom, glumite zajedno sa Zenom i Kuglom, kako je bilo raditi s njima?

- Bilo je super. Drago mi je da se okupila tako dobra ekipa, mislim da spotovi nose duh te retro boce i nekog starog vremena. Iako se spot dešava u ovom novom vremenu, on nosi taj duh dobrog druženja.

Kakva je priča samog spota?

- Priča govori o nama trojici koji se srećemo u Pivnici i učestvujemo u nagradnoj igri, pogađamo neka pitanja i osvajamo gajbe piva. Svaki put im ja pokupim nagrade ispred nosa, a pošto je teško popiti sam deset gajbi piva, onda se na kraju i udružimo u potrazi za nagradama.

Nagradna igra koju igrate uključuje dobro poznavanje Sarajeva - njegovih mostova, mahala, šampionske ekipe KK Bosna... Kako ste se snašli?

- Pa okej, s mostovima i nije bio toliki problem, preko svakog sam prešao po stotinu puta, tako da su mostovi još i najjednostavniji. Ove mahale su najkomplikovanije bile, čak i Sarajlijama. Tu je i postava Bosne iz '78... Ali, moj junak, odnosno lik kojeg glumim u spotovima, pomaže se ovim raznim napravama i pomalo se švercam kroz cijelu priču, tako da nije bio problem.

Da li ste zapamtili postavu Bosne? Na snimanju je bilo mnogo ponavljanja, sve i da niste htjeli, čini se da bi ostala u glavi...

- Mislim da jesam, ali postoji problem jer sam ja učio nekoliko različitih petorki. Oni su prvo odabrali pet najpoznatijih u tu ekipu, ali ispostavilo se da je stvarna petorka nešto drugačija. Ne bih sad ulazio u to da ne bih slučajno rekao nešto pogrešno. Ali, zašto bi to i govorili - pogledajte reklamu i uživajte.

Da li ste imali priliku da probate novo Sarajevsko pivo?

- Da, imali smo priliku na snimanju, ali da smo ga nastavili piti kako smo htjeli, ne bi ništa snimili (smijeh). Mislim da je to odgovor na pitanje. Ali, naglasio bih da me je podsjetilo na neka davna vremena i piva koja smo pili kada smo bili maloljetni (smijeh).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza