Pauza

Polumaraton Sarajevo 2010: Start na Zetri za preko 400 trkača iz više od 25 zemalja

17.09.2010. 14:03 / Izvor: eKapija.ba

U nedjelju, 19. septembra 2010. u organizaciji udruženja "Marathon" Sarajevo održat će se 4. Intesa Sanpaolo Olimpija Polumaraton Sarajevo 2010. Ovom prilikom Sarajevo će posjetiti nekoliko stotina gostiju, a u samoj trci učestvovat će rekordan broj od preko 400 trkača iz više od 25 zemalja. Nagradni fond za pet najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji je 2200€, gdje najbrže očekuje nagrada od po 400€.

Start trke je u 9h ispred Zetre, a trkači će proći 21,1km rutom od Zetre, ulicom Alipašina do Skenderije, Obalom Kulina bana do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titova, preko ulice Vrbanja do kraja Vilsonovog šetališta. Takmičari će istu rutu proći u povratku do cilja koji je također ispred Zetre. Za potrebe održavanja ovog najmasovnijeg sportskog događaja u glavnom gradu naše zemlje u vrijeme održavanja trke saobraćaj će biti potpuno obustavljen na glavnim saobraćajnicama.

"Cilj ovog događaja, kojim će se obilježiti i Svjetski dan automobila, jeste razvijanje ekološke svijesti, te spoj sporta i turizma u svrhu unaprjeđenja imidža grada Sarajeva i zemlje sa pozitivnim utjecajem i na ekonomiju", naglasio je ispred Udruženja "Marathon" Sarajevo Erol Mujanović, te dodao da pored ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija. "Ostvarenu zaradu uručit ćemo Centru za kreativno odrastanje, jer vjerujemo da obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas", zaključio je Mujanović.

Generalni sponzori Polumaratona su Intesa Sanpaolo banka i Coca Cola Hellenic BiH, dok svoju podršku organizaciji od samog početka daje i Grad Sarajevo kao i Kanton Sarajevo, Općina Centar, kompanije Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton BBI centar i Lafuma.

Kao organizatoru brojnih sportskih događaja kao što su "Trkom u Evropu", "Trčimo u planine", te sarajevskog polumaratona, dugoročni cilj Udruženja "Marathon" Sarajevo je da Sarajevo postane dio prestižne porodice gradova organizatora utrke maratona (42,2km), kao što je to već slučaj sa svim gradovima regiona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza