Poslušajte zvaničnu naslovnu numeru za predstojeći film o Jamesu Bondu

Pauza / KULTURA I FILM

Poslušajte zvaničnu naslovnu numeru za predstojeći film o Jamesu Bondu

14.02.2020. 13:11 / Izvor: Akta.ba

Petostruka dobitnica Grammya, Billie Eilish, danas je objavila svoju novu pjesmu NIJE VRIJEME ZA UMIRANJE, zvaničnu naslovnu numeru za predstojeći film o Jamesu Bondu!

Pjesmu je producirao njen brat Fineas, također dobitnik Grammy nagrade, zajedno sa Stephenom Lipsonom, dok su orkestralni aranžman uradili Hans Zimmer i Matt Dunkley, a gitarista je Johnny Marr. Pjesma NIJE VRIJEME ZA UMIRANJE plasirana je u susret startu prikazivanja filma, 2. aprila ove godine.

Osamnaestogodišnja pjevačica je najmlađi umjetnik koji je i pisao i izvodio naslovnu numeru za film o Jamesu Bondu i izvodit će je uživo po prvi put, zajedno sa Fineasom i specijalnim gostima Hansom Zimmerom i Johnnyem Marrom u Londonu 18. februara u okviru Brit Awardsa.

 

 

Mlada pjevačica je izjavila: "Lud je osjećaj biti dio svega ovoga. Biti u prilici da napišeš naslovnu pjesmu za film koji je dio tako legendarnog serijala, velika je čast. Ovo je najkul franšiza koja je ikada postojala. Još uvijek sam u šoku". Njen brat Fineas je dodao:

"Cijelog života sam maštao da napišem pjesmu za film o Bondu. Veoma smo sretni na prilici da imamo udjela u ovako legendarnoj franšizi".

U filmu “NIJE VRIJEME ZA UMIRANJE” Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov stari prijatelj iz CIA, Feliks Liter, moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostavit će se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navest će Bonda na trag misterioznom negativcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Trejler filma 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza