Repertoar multiplex Cinema City od 07.10. - 13.10.2010. godine

06.10.2010. 10:17 / Izvor: eKapija.ba
Repertoar multiplex Cinema City od 07.10. - 13.10.2010. godine

Za novu filmsku sedmicu multiplex Cinema City najavljuje završetak ovogodišnjeg izdanja velike promotivne akcije Mjesec romantičnih komedija sa otvaranjem najočekivanijeg naslova sezone, otvaranje još dva nova aktuelna filmska naslova i nastavak pretprodaje ulaznica za ovogodišnjeg bh. kandidata za nagradu Oskar.

Program Cinema City od 07. oktobra predvodi dugoočekivana romantična komedija "Jedi moli voli" (Eat Pray Love). Riječ je o visokoprofilnoj filmskoj ekranizaciji literarnog blockbustera američke novinarke i kolumnistice Elizabeth Gilbert koja je svoje životne avanture nakon razvoda pretvorila u knjigu prevedenu na gotovo 30 jezika te prodatu u više od 20 miliona primjeraka širom svijeta. Filmsku verziju knjige koja više od tri godine boravi na bestseller listi New York Times rediteljski potpisuje mladi američki autor Ryan Murphy proslavljen kreiranjem hit serija "Nip and Tuck" i "Glee" dok u naslovnim ulogama gledamo najveću glumicu Holivuda i dobitnicu Oskara Juliju Roberts te trenutno najpopularnijeg španskog glumca Javiera Bardema koji se takođe okitio Zlatnim kipom za ulogu u klasiku braće Coen "Nema zemlje za starce". Pored zvjezdanog glumačkog para u filmu koji je u prvih nekoliko sedmica prikazivanja samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od gotovo 80 miliona dolara u sporednim ulogama gledamo vrlo popularnu afroameričku zvijezdu Violu Davis zadnji put viđenu u hitu "Noć i dan" te mladog junaka hit serijala "Spider-Man" Jamesa Franca.

U filmu Roberts igra Liz Gilbert, uspješnu ženu koja nakon razvoda i na raskrižju rizikuje sve kako bi promjenila svoj život, krećući na putovanje oko svijeta u potrazi sa samootkrovenjem. Na putovanjima ona otkriva prave životne strasti jela u Italiji, molitve u Indiji te neočekivane ljubavi na Baliju....

U saradnji sa novootvorenom knjižarom VBZ u ulici Branilaca Grada Cinema City je pripremio i iznenađenje za svakog 50-tog gledatelja filma koji će na poklon dobiti istoimenu bestseller knjigu, a nagradna igra traje do isteka zaliha. Sa druge strane, gledatelji filma sa ulaznicom iz multiplexa Cinema City mogu ostvariti popust od 25% na kupovinu knjige "Jedi Moli Voli" u knjižari VBZ. Partner akcije mjesec romantičnih komedija za sve gledatelje filma obezbjedio je poklone iz linije proizvoda Aquaila Thermal.

Od 07. oktobra ljubitelji horora konačno dolaze na svoje sa otvaranjem filma "Luđaci" (The Crazies). Riječ je o izuzetno napetom SF hororu, novom ostvarenju mladog autora Brecka Eisnera, tvorca hit akcije "Sahara" u kojem se u naslovnoj ulozi pojavljuje prelijepa Australijanka Radha Mitchell, jedna od najpopularnijih zvijezda žanra nakon uloge u hitu "Silent Hill" te sjajni Timothy Olyphant, koji se već dokazao kao akcioni junak u hitovima "Umri muški 4" i "Hitman".

Radnja filma kreće nakon što nepoznati toksin iznenada počinje pretvarati mirne stanovnike malog gradića Ogden Marsh u državi Iowa u izuzetno nasilne psihopate. Lokalni šerif David Dutton pokušava savladati situaciju u kojoj se iznenada našao dok njegova supruga i još dvoje nezaraženih stanovnika kreću u borbu za opstanak protiv pomahnitalih susjeda...

Cinema City od 07. oktobra na repertoar donosi još jednu sjajnu komediju "Brak je mrak 2" (Why Did I Get Married too?). Riječ je o nastavku hit komedije o bračnim odnosima kultnog afroameričkog autora i glumca Tylera Perrya iz 2007. godine u kojem ponovo u naslovnim ulogama gledamo afroameričku glumačku ekipu predvođenu pop ikonom Janet Jackson. Pored nje i samog Perrya ostatak ekipe čine ljepotice Tasha smith i Sharon Leal, junak hit serije "Judging Amy" Richard T.Jones te Michael Jai White, poznat po ulozi u akciji "Izlazne rane".

Film koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 60 miliona dolara donosi nove avanture četiri bliska para koji željno vraćaju svoje veze za vrijeme zajedničkog odmora na Bahamima. Ali splet neželjenih okolnosti doprinosi da njihove ljubavi ponovo dođu u pitanje pa svaki par mora izabrati između stida i oprosta, sumnje i vjere sa posljedicama koje zauvijek mogu promjeniti njihove živote...

Cinema City za 14. oktobar najavljuje početak prikazivanja jednog od najočekivanijih filmova godine, ovogodišnjeg bh. kandidata za nagradu Oskar "Cirkus Columbia". Novi uradak našeg dobitnika nagrade Američke filmske akademije Danisa Tanovića koje je svoju svjetsku premijeru doživio na 16. SFF gdje je i osvojio nagradu publike te okitio se nagradom Film budućnosti na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji pobudio je veliki interes ljubitelja sedme umjetnosti koji i dalje do svojih ulaznica mogu doći na blagajnama multiplexa.

Sve informacije oko aktuelnog repertoara, pretprodaje ulaznica za "Cirkus Columbia", te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza