Sadržajan vikend za kraj ljeta: Sarajevska fjera i Moda na Hastahani

18.09.2019. 14:35 / Izvor: Akta.ba
Sadržajan vikend za kraj ljeta: Sarajevska fjera i Moda na Hastahani

U subotu 21. septembra bit će održana i Riblja noć, uz riblji roštilj i brudet za koji će biti zaduženi gosti iz Ploča i doline Neretve.

Ovogodišnje izdanje manifestacije Ljeto u parku – Hastahana polako se bliži svome kraju, a zadnji vikend ljeta 2019. na Hastahani će posjetiteljima svih generacija ponuditi obilje zanimljivih sadržaja.

Od petka 20. septembra do nedjelje 22. septembra u Hastahani se po drugi put održava Sarajevska fjera, fešta sa okusom i mirisom Dalmacije u Sarajevu.

Centralna aktivnost u okviru tog događaja bit će Drugi Memorijalni amaterski turnir u boćanju Marinko Musa, za koji se svi zainteresirani mogu prijaviti putem e-maila: sarajevskafjera@gmail.com do četvrtka 19. septembra.

Ekipe trebaju brojati tri člana, sa mogućim četvrtim, rezervnim članom ekipe. Prijaviti se mogu muške, ženske, ali i mješovite ekipe. 

U Carlsberg Beer Gardenu u četvrtak 19. septembra nastupa Duo Merima i Haris, a u petak 20. septembra je na programu koncert Gordana Dizdarevića Grka.

U subotu 21. septembra će u sklopu Sarajevske fjere nastupiti B-Band sa otoka Brača, sa programom Tribute to Oliver Dragojević i najljepšim dalmatinskim pjesmama, dok u nedjelju 22. septembra nastupaju Beća i Faja.

U subotu 21. septembra bit će održana i Riblja noć, uz riblji roštilj i brudet za koji će biti zaduženi gosti iz Ploča i doline Neretve.

A u nedjelju 22. septembra od 18 do 20 sati u parku Hastahana Modna agencija NovamaS i Udruženje Urban Etno organiziraju događaj „Moda u Hastahani“.

Poznata bh. kretorica Emina Husedžinović – Ibrahimović je za najmlađe pripremila radionicu na temu izrade modnih kreacija, dok će bivša manekenka Alma Musliović održati radionicu „Prvi manekenski koraci“, nakon čega će biti održane i mini modne revije.

Podsjećanja radi, ovogodišnje izdanje manifestacije „Ljeto u parku – Hastahana“, koju je pod sloganom „Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva“ organizirao Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, traje sve do prestanka ljetnog računanja vremena, odnosno do nedjelje 29. septembra. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza