Meggle Zimska priča 2019. od 25. do 31. decembra u Bosanskoj Krupi

05.12.2019. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Meggle Zimska priča 2019. od 25. do 31. decembra u Bosanskoj Krupi

Manifestacija koja se u Bosanskoj Krupi organizuje po prvi put i za koju već od najave u proteklom mjesecu vlada veliki interes bit će upriličena od 25. do 31. decembra.

Manifestacija "Zimska priča 2019“ koju Općina Bosanska Krupa i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje organizuju posljednjih sedam dana ove godine, dobila je svog generalnog sponzora – Meggle Mljekaru iz Bihaća. U znak zahvalnosti za prihvatanje poslovne saradnje, na obostrano zadovoljstvo, manifestacija je preimenovana u "Meggle Zimska priča 2019“.

Manifestacija koja se u Bosanskoj Krupi organizuje po prvi put i za koju već od najave u proteklom mjesecu vlada veliki interes bit će upriličena od 25. do 31. decembra na šetalištu u ulici Patriotske lige.

U sedam dana manifestacije bit će upriličeno isto toliko muzičkih svirki, odnosno koncerata, bit će organiziran sadržaj namijenjen djeci i mladima poput radionica slikanja, pravljenja nakita, plesa, zabave uz animatore, podjele novogodišnjih paketića i još mnogo toga.

Svakako, cijelu ovu priču upotpunjavat će uređen, ukrašen ambijent sa štandovima i kućicama gdje će se moći kupiti i konzumirati "predpraznični“ proizvodi. Izložbeni i prodajni prostor svim zainteresiranim Općina Bosanska Krupa će ponuditi putem javnog poziva koji će biti objavljen 5. decembra.

"Zaista sam sretan i počastvovan što je jedna velika firma poput Meggle prepoznala kvalitet i potencijal ove manifestacije i pružila ruku prijateljstva. Kako trenutno stvari stoje, mislim da ćemo imati još sponzora ali o tome ćemo govoriti kad saradnju ozvaničimo. Organizacija ide kako je i planirano, mogu slobodno kazati da je pred nama, simbolično pred kraj godine, lijepa i pozitivna priča, još jedna prilika da se družimo, zabavljamo, jačamo prijateljske i poslovne veze. Za ovu priliku smo nabavili četiri kućice koje ćemo zajedno sa štandovima koje već posjedujemo dati na korištenje za pripremu i prodaju prije svega hrane i pića, ali i suvenira, čestitki i slične robe koja se na neki način uklapa u ovu predprazničnu priču i ambijent", ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Otvaranje bosanskokrupske "Meggle Zimske priče 2019“, uz prigodan program, planirano je 25. 12. (srijeda) u 19.00 sati. Odmah nakon otvaranja sve Krupljane i njihove goste zabavljat će muzički bend „Retro“. Sutradan će na istom mjestu nastupiti Adis Lizalo. Predvečerje posljednjeg petka u ovoj godini rezervisano je za vrtićke aktivnosti poput kićenja novogodišnjeg bora, dok će uvečer nastupiti grupa „Start“.

U subotu će tokom dana svoj program imati SPK „Hypnotic“ u kojem će se djeca i mladi družiti i zabavljati kroz ples, a u večernjem muzičkom programu uz pratnju svog benda pjevat će Dinko Kečalović. Drugog dana vikenda planirane su kreativne radionice za djecu, a uvečer će pjevati Jasmin Beširević – Jale. Ponedjeljak je rezervisan samo za tamburaše „Bedem“, a sve se završava u utorak, Dječijom novom godinom i podjelom paketića, te velikim novogodišnjim koncertom „Linije života“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza