Ljetovanje u Albaniji - Povoljno i lijepo!

07.06.2016. 09:14 / Izvor: Akta.ba
Ljetovanje u Albaniji - Povoljno i lijepo!

Albanija je na putu da postane hit destinacija te iz godine u godinu privlači sve veći broj turista iz BiH. Turistička agencija Almy Travel nudi aranžmane već od 274 KM za sedam noćenja u hotelu sa tri zvjezdice.

Albanija je na putu da postane hit destinacija te iz godine u godinu privlači sve veći broj turista iz BiH. Turistička agencija Almy Travel nudi aranžmane već od 274 KM za sedam noćenja u hotelu sa tri zvjezdice. Omiljena odredišta albanskog turizma svakako su priroda i more, a među vikend izletnicima popularne su i posjete tzv. gradovima umjetnosti. Najpopularnije plaže su ona u Durres-u (Draču), i na južnoj obali od Vlore (Valone) do Sarande, među kojima se posebno izdvajaju Drimades, Yale i Kasmil u neposrednoj blizini Sarande. Hoteli u ponudi turističke agencije Almy Travel su:

HOTEL BELVEDERE 3*

Hotel Belvedere smješten je u popularnom području s plažama Shkembi Kavajes, 6 km od središta Drača, a udaljen je 200 m od plaže, gdje se gostima nude besplatno suncobrani i ležaljke. U hotelu svi gosti imaju besplatni bežični pristup internetu, vanjski bazen, saunu, teretanu i restoran u kojem se poslužuje doručak na bazi švedskog stola.

Unutrašnjost ovog otmjenog hotela uređena je u tradicionalnom talijanskom stilu. Sve smještajne jedinice sadrže klima-uređaj, TV sa satelitskim programima, mini bar i vlastitu kupaonicu.

Najbliža plaža udaljena je 200 metara. Najveći rimski amfiteatar na Balkanu nalazi se u središtu Drača. Do Zračne luke Tirana ima 35 km od hotela Belvedere.

HOTEL LEONARDO 3*

Hotel Leonardo smješten je neposredno uz vlastitu privatnu plažu (50m od hotela), gdje su gostima besplatno dostupni suncobrani i ležaljke. Objekt se nalazi na 8km od centra Drača, a u okviru objekta gostima su na raspolaganju besplatni bežični pristup internetu, besplatni parking, restoran, bazen, fitness centar i klimatizirane smještajne jedinice.

Sve sobe imaju sef i TV ravnog ekrana s kablovskim programima. Svaka smještajna jedinica ima vlastito kupatilo s tušem ili kadom. Lokalno autobusno stajalište udaljeno je 20 metara od hotela. Drač je poznat po svom amfiteatru, koji se nalazi 9 km od hotela Leonardo. Glavni grad Tirana nalazi se na 35 km. Usluga: polupansion; doručak – švedski sto, večera – po meniju

HOTEL DOLCE VITA 4*

Hotel Dolce Vita nalazi se na 80 metara od svog privatnog dijela na pješčanoj plaži, lokalna autobuska stanica se nalazi na 60 metara od hotela.  Sobe u depandansama su nove i mogu primiti maksimum 4 gosta. Nemaju pogled na more. U depandasama ne postoji lift.

Sve sobe su klimatizovane i obuhvataju prostor za sjedenje, TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, kupatilo sa tušem i toaletom i fenom za sušenje kose.

Sadržaj hotela: recepcija, mjenjačnica, lift, 2 restorana u kojima se služe jela internacionalne i italijanske kuhinje, otvoreni bazen i spa i wellness centar, igralište za djecu, sala za bilijar, parking, internet i taxi servis. Besplatni bežični pristup internetu dostupan je u cijelom objektu.

Usluga: polupansion; doručak – švedski sto, večera – po meniju

HOTEL ALBANIAN STAR (AS) 4*

Hotel se nalazi u zalivu Drača poznatom kao Durres Beach na samoj plaži, 10km južno od centra Drača. Sve sobe imaju balkon, kupatilo, klimu, minibar, fen za kosu, kablovsku TV, 24h room servis.  U sklopu hotela se nalaze bar i restoran sa mediteranskom kuhinjom, lift, parking, privatna plaža (besplatni suncobran i ležaljke, baldahini uz doplatu), otvoreni bazen, zabavni park za djecu, servis za pranje veša. Besplatni WiFi internet dostupan je u lobiju hotela. Osoblje govori bosanski jezik.

HOTEL FAFA 4*

Kompleks se sastoji od 3 objekta: Fafa, Premium Fafa i Meli Holiday. Idealan je za porodični odmor i nalazi se 15-tak minuta vožnje od centra Drača (15-18km južno od Drača). Svi objekti smješteni su neposredno uz plažu.

Hoteli raspolažu sa standard sobama, porodičnim sobama te nekoliko apartmana. Takođe posjeduju nekoliko barova, restorana, bar na plaži, vanjske bazene, te se nalazi direktno uz plažu. Sobe imaju TV, mini bar, balkon, kupatilo i fen za kosu.

Usluga: polupansion; doručak – švedski sto, večera – po meniju.

CIJENA OBUHVATA:

  • 7 polupansiona (doručak+večera) po osobi u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u hotelu po izboru, osim u hotelu Belvedere gdje je usluga noćenje sa doručkom
  • Usluge pratioca grupe i kompletnu organizaciju putovanja
  • Ležaljke i suncobrane na plaži,
  • Korištenje bazena

POPUSTI:

  • Djeca do 5 godina sa 2 odrasle osobe GRATIS smještaj,
  • Jedno dijete od 5-12 godina sa dvije odrasle osobe -50%,
  • Drugo dijete od 5-12 godina sa dvije odrasle osobe -30%
  • Dijete od 5-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom – 30%

CIJENA NE OBUHVATA:

  • Autobuski prijevoz na relaciji BiH-Drač-BiH
  • Boravišnu taksu 1,00 KM po osobi/danu
  • Međunarodno putničko-zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza