U kinima priča o ženi čiji je glas nadahnuo mnoge "I am woman"

08.10.2020. 09:38 / Izvor: Akta.ba
U kinima priča o ženi čiji je glas nadahnuo mnoge 'I am woman'

Emotivna, nadahnjujuća i nevjerojatna priča o aktivistici u borbi za ženska prava i pjevačici Helen Reddy čiji hit „I am woman“ će postati simbol cijelog jednog pokreta.

Distributerska kuća Una Film je najavila dolazak biografske drame "I AM WOMAN“ . Emotivna, nadahnjujuća i nevjerojatna priča o aktivistici u borbi za ženska prava i pjevačici Helen Reddy čiji hit „I am woman“ će postati simbol cijelog jednog pokreta.

SINOPSIS: 1966. Helen Reddy stiže u New York s trogodišnjom kćerkom, koferom i 230 dolara u džepu. Heleni je rečeno da je dobila ugovor o snimanju, ali joj diskografska kuća odmah ruši nade govoreći joj da ima dovoljno ženskih zvijezda i predlaže joj da se prije povratka u Australiju zabavi u New Yorku.

Helen, bez vize, ipak odluči ostati u New Yorku i nastaviti pjevačku karijeru, boreći se da pruži sigurnost i stabilnost svojoj kćerki. Tako se i sprijatelji s legendarnom rock novinarkom Lillian Roxon, koja postaje njena inspiracija i potiče je da napiše i otpjeva kultnu pjesmu "I Am Woman" koja postaje himna za drugog vala feminističkog pokreta i galvanizira generaciju žena u borbi za promjene.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza