Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Završen humanitarno-ekološki projekat Kupi (eko) ciglu

06.06.2014. 11:22 / Izvor: eKapija.ba

Projekat Kupi (eko) ciglu je humanitarno-ekološki projekat čiji je organizator firma Ecoton d.o.o. Sarajevo. Cilj projekta je pomoći Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" za izgradnju roditeljske kuće koja je u toku. Građani su u periodu od 22.05.-30.05.2014. godine ispred BBI centra mogli kupiti ciglu po cijeni od 3,00 KM i na njoj ostaviti svoju ekološku poruku.

Sav prikupljeni novac će biti doniran Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", dok će se cigla sa iscrtanim motivima iskoristiti za izgradnju kanti za razvrstavanje otpada na tri lokacije u Kantonu Sarajevo.

Kante su jučer postavljene na Vrelu Bosne, području Općine Ilidža, dok će sutra biti postavljene u Pionirskoj dolini i služiti će kao svojevrstan vid edukacije o važnosti razvrstavanja otpada odnosno važnosti očuvanja okoliša.

07.06. 2014. godine Ecoton će, također, uručiti donaciju Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH"

Zvaničan program počinje u 12:00 h.

Prijatelj projekta bila je i firma IGM Visoko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza